Taxa de salubritate se lasă cu plângere penală

Consilierii locali din Făgăraș s-au întâlnit în ședință ordinară joi, 25 februarie. Două din cele 31 de proiecte de pe ordinea de zi au iscat discuții aprinse între executiv și o parte din legislativul făgărășean.

Tarifele operatorului de salubritate, atât pentru populație cât și pentru persoanele juridice, au fost luate din nou în discuție.

Lucian Cupu și Dan Gavrilă, consilieri PNL, au propus ca, începând cu 1 martie, tariful de salubritate pentru populație să scadă la 10,19 lei/persoană.

După ce consilierul Cupu a prezentat modalitatea de calcul care a dus la acest tarif (vezi video la minutul 13:28), consilierul Aurel Ludu (PSD) a propus ca populația să plătească un tarif de 9 lei / persoană / lună iar 1,19 lei să fie subvenționați din bugetul local, ca taxă de dezvoltare a Salco Serv.

Înainte ca aleșii locali să-și exprime votul în privința propunerilor, primarul Gheorghe Sucaciu a intervenit în ședință, explicând că modul de calcul este greșit (vezi video la minutul 21:40). Tot primarul a anunțat că, pentru inducerea în eroare a autorității publice, va depune plângere penală împotriva celor doi consilieri PNL (vezi video la minutul 35:04)

Demgy
Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Zetanil
Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare
Proaspat Alb

A urmat un lung șir de reproșuri și cuvinte tăioase, apoi o pauză de consfătuire.

Votul final a constat în 16 abțineri, după cum a anunțat Magda Cențiu, președinta de ședință.

Pentru a clarifica problema tarifelor, aleșii locali s-au întrunit, spre seară, în ședință AGA.

Potrivit unor surse, vineri, 26 februarie, va avea loc și o ședință de îndată a Consiliu Local Făgăraș pentru stabilirea tarifelor cu care Salco Serv va putea efectua, legal, serviciile de salubrizare, începând cu luna martie.


Apreciază
Distribuie