Taxă pentru TIR-urile care tranzitează judeţul nostru

Firmele şi persoanele fizice care deţin autovehicule de peste 10 tone s-ar putea trezi cu o taxă atunci când traversează judeţul Braşov. Taxa va fi introdusă cel mai probabil din luna mai şi este o iniţiativă a Consiliului Judeţean. Măsura a fost aprobată de principiu de consilierii judeţeni, ca urmare a faptului că bugetul alocat în acest an de Guvern pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene este extrem de auster. CJ are de cheltuit pentru reparaţiile drumurilor 6,4 milioane lei.

Pe de altă parte, aleşii au considerat că sunt firme care produc sume frumoase din exploatări forestiere sau balastiere, folosesc drumurile judeţene, le distrug, iar CJ trebuie apoi să le repare.

Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
curatare tapiterie
Moveos
Amanet King Onix
Agromar

Cel mai elcovent exemplu este Drumul Ruşinii dintre Şercaia şi Hoghiz, supranumit aşa din cauza faptului că Guvernul nu vrea să aloce bani pentru asfaltarea lui. Repararea lui costă aproape cât costă aeroportul de la Ghimbav, şi anume 40 de milioane de euro.


Apreciază
Distribuie

  1. Faceti corectura de rigoare : taxa este propusa a se aplica doar pentru sectoarele de drum judetene, nicidecum cele nationale. Asa ca expresia “o taxă atunci când traversează judeţul Braşov” este incorecta. Pe sectoarele de DN numai autoritatea nationala Compania Nationala de Drumuri poate institui taxe !

Comentariile sunt închise.