Țigări din contrabandă și droguri, descoperite în locuințele a doi făgărășeni

foto: portalsm.ro

Polițiști Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de contrabandă cu produse accizabile. Au fost demarate investigații și de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și D.I.I.C.O.T., în urma descoperirii unei culturi de canabis indoor.

Polițiștii au efectuat șase percheziții domiciliare, în municipiul Făgăraș, la data de 4 decembrie 2020, într-un dosar penal privind contrabanda cu țigări.

Ei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi bărbați, în vârstă de 47 ani și 51 ani din municipiul Făgăraș, județul Brașov, ar fi desfășurat activități comerciale cu țigări provenite din contrabandă, se arată în comunicatul de presă al IPJ Brașov.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit, atât în interiorul locuințelor celor două persoane, cât și în autoturismele deținute de către acestea, aproximativ 17.560 de țigarete de diferite mărci, provenite din contrabandă, precum și aproximativ 6.700 de euro și 44.470 de lei.

Atât țigaretele provenite din contrabandă, cât și sumele de bani au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Într-una dintre locații, polițiștii au descoperit o arbaletă, fără a exista documente legale pentru deținerea acesteia. Aceasta a fost ridicată și predată Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, în vederea efectuării de cercetări și luării măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, la domiciliul bărbatului de 47 de ani, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis și instalații utilizate pentru dezvoltarea plantelor, fiind  declinată astfel competența către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov.

Monumente funerare
TMF Copy Center

Oamenii legii au ridicat 100 de fire mature cu influorescență, cu aspect și miros specific plantei de canabis, 150 de grame de fragmente vegetale, uscate, tip muguri, cu influorescență, cu aspect și miros specific plantei de canabis, alte  70 de răsaduri și instalații utilizate pentru cultivarea și creșterea plantelor indoor, cât și substanțele și nutrienții necesari creșterii acestora.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 decembrie 2020, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. A doua zi, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30 zile.

Luni, 7 decembrie, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. a dispus  reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 47 de ani, urmând ca, marți, să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în cauză de către polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov,sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, vânzarea, transportul, procurarea, deținerea, cumpărarea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliția Municipiului Făgăraș.


Apreciază
Distribuie