Transfăgărășean | Peste jumătate de tonă de produse alimentare, confiscate de Protecția Consumatorilor

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov, Alba şi Sibiu au început marţi, 13 iulie, o serie de controale. Una dintre zonele vizate a fost Transfăgărăşean – Bâlea Lac.

Ei au retras de la vânzare peste o jumătate de tonă de produse alimentare, fie pentru că erau expirate și fără etichete sau erau ținute la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, potrivit adevarul.ro.

Până în acest moment, comisarii ANPC au aplicat 9 amenzi contravenţionale, în valoare de 49.000 lei, şi 2 avertismente, oprind definitiv de la comercializare şi retrăgând din circuitul consumului uman peste jumătate de tonă de produse alimentare, în valoare de aproximativ 21.000 de lei, mai mulţi operatori economici aflându-se, în continuare, în verificări“, a arătat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Monumente funerare
Bikeathon
TMF Copy Center
Amanet King Onix

De asemenea, comisarii au constatat și nereguli la prepararea unor produse alimentare în condiţii improprii, expunerea la vânzare a produselor alimentare din carne de vânat, fără documente de provenienţă a acesteia, comercializarea a diverse băuturi neconforme, condiţii neconforme de primire turistică şi servicii de cazare deficitare.

Verificările continuă şi în zilele următoare.


Apreciază
Distribuie