Transport gratuit cu autobuzul local, o săptămână, în septembrie

Făgărășenii vor circula gratuit cu autobuzul Serviciului de Transport Public Local, timp de 7 zile, în luna septembrie a acestui an.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus la vot în ședința Consiliului Local de luni. Dacă va fi aprobat, călătorii nu vor trebui să achiziționeze bilete pentru a circula cu autobuzul, în perioada 16-22 septembrie, când se desfășoară Săptămâna Mobilităţii Europene.

Municipalitatea încearcă astfel să-i încurajeze pe cetățeni să renunțe la autoturismele personale și să folosească transportul în comun, contribuind la reducerea nivelului de poluare. Astfel de gratuități au fost acordate și în anii precedenți de Primăria Făgăraș, în cadrul aceleiași campanii de promovare a formelor alternative de transport.

Săptămâna Mobilității Europene încurajează autoritățile locale să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina: mersul pe jos sau cu bicicleta, folosirea în comun a aceleiaşi maşini sau a mijloacelor de transport public local.

JTTI
Proaspat Alb
Demgy
Spalatoria Aqua Carpet
Sumi Agro - Zetanil
Monumente funerare

Săptămâna va culmina cu evenimentul „În oraş fără maşină!”, prin care oraşele participante stabilesc una sau mai multe zone exclusiv pentru pietoni, ciclişti şi transportul în comun pentru o zi întreagă.

Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, beneficiile aduse atât mediului, cât şi sănătăţii noastre, sunt imense.


Apreciază
Distribuie