„Drumul de sub munte” are constructor. O firmă din Cluj îl va moderniza

foto: asfaltari-romania.ro

foto: asfaltari-romania.ro

Așteptat cu nerăbdare de foarte mulți ani de către locuitorii Țării Făgărașului, „Drumul de sub munte” are, în sfârșit, constructor.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a semnat astăzi trei contracte pentru începerea lucrărilor la cele mai importante direcții investiționale pe care le are în vedere administrația județeană, potrivit unui comunicat de presă. Între acestea se numără și modernizarea drumurilor județene.

Reabilitarea și modernizarea „drumului de sub munte” intră acum în linie dreaptă. Câștigătoarea contractului în valoare de 141,59 de milioane de lei (inclusiv TVA), firma clujeană SC Diferit SRL, este anunțată după șase luni de la publicarea caietului de sarcini în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Drumul, pe care urmează să fie demarate lucrările, străbate localitățile Șinca Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria și Ucea de Sus.

Contractul are o perioadă de implementare de 33 de luni și se derulează în cadrul primului proiect cu finanțare europeană, accesat de județul Brașov în domeniul infrastructurii rutiere și finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Demgy
Autopel
Monumente funerare
Spalatoria GPC
RIM Fam
Florian Shaorma

Proiectul vizează modernizarea drumului interjudețean DJ 104A – Perșani – Victoria, în legătură cu DJ 105C Victoria – Ucea de Sus și DJ 105P – Ucea de Sus, cu o lungime totală de 53,01 km. Din aceștia, 49,039 km vor fi realizați cu fonduri alocate prin POR 2014-2020, iar 4 km vor fi modernizați din fondurile proprii ale județului.

Pe lângă refacerea totală a carosabilului, vor fi modernizate și amenajate trotuare, stații transport public și refugii pentru pasageri, se vor realiza lucrări pentru scurgerea apelor pluviale, vor fi construite podețe transversale, podețe la drumurile laterale și podețe de acces, vor fi reabilitate opt poduri și vor fi construite șapte poduri noi, conform proiectului.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie