Premieră! Preoții unei biserici din Făgăraș oferă burse pentru elevi și studenți

Un lăcaș de cult din Făgăraș anunță că oferă burse pentru elevi și studenți, fiind o premieră pentru zona noastră. Dosarele se depun până în 16 octombrie.

Preoții bisericii „Sfântul Nicolae”, cunoscută și ca „Biserica Brâncoveanu”, au decis, astfel, să înapoieze comunității o parte din banii cu care contribuie enoriașii.

Inițiativa preoților vine pentru a-i încuraja pe copii să își dea silința în unitățile de învățământ, să participe la acțiuni de voluntariat și pentru a-i sprijinii pe elevii de liceu sau studenții cu rezultate școlare bune, dar care au posibilități financiare reduse.

Fețele bisericești speră să construiască astfel o rețea de sprijin pentru tineri, în cadrul căreia aceștia să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

Valoarea unei burse este de 1.200 lei pe an, iar suma va fi acordată în patru tranșe egale, de Sfântul Nicolae (sărbătorit pe 6 decembrie), de Florii (pe 12 aprilie), de Rusalii (în 7 iunie) și când sunt sărbătoriți Sfinții Martiri Brâncoveni (pe 16 august);

Două treimi dintre bursieri vor fi din Parohia ortodoxă Făgăraș II sau III, alocată bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu, iar o treime vor fi din comunitatea unei parohii rurale din Țara Făgărașului.

Senchea - oferta scolarizare 2023-2024
Proaspat Alb
Monumente funerare
La Turcu
Florian Shaorma

Banii vor fi folosiți pentru rechizite și cărți, cazare, masă, transport, participarea la diverse cursuri și activități educative. Pentru ca bursa să le fie acordată în continuare, beneficiarii vor trebui să dovedească faptul că banii au fost cheltuiți în acest sens.

Pentru a putea primi suma de 1.200 de lei anual, elevul sau studentul trebuie să fi promovat toate examenele anului școlar/universitar, iar media de absolvire să nu fie mai mică de 8. De asemenea, venitul mediu pe membru de familie în ultimele 3 luni să fie sub 700 lei/lună. În plus, tinerii trebuie să fie dispuși să facă voluntariat în cadrul comunității.

„Fondul de burse este constituit din contribuția comunității Bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu și din donațiile făcute către Asociația Doamna Maria Brâncoveanu de către cei care vor să susțină acest proiect. (Asociaţia Doamna Maria Brâncoveanu, CIF: 19159733, IBAN: RO 50 RNCB 0055 1543 2148 0001, deschis la BCR Făgăraş)”, conform site-ului bisericii.

Pentru a aplica pentru obținerea unei burse, trebuie completat un formular, pe care îl găsiți AICI. Pe lângă acesta, mai aveți nevoie de următoarele documente:

  • Copie după actul de identitate;
  • Copie după actul de identitate/certificatul de naștere al fiecărui membru al familiei care locuiește împreună cu aplicantul;
  • Adeverință eliberată de instituția de învățământ, care să ateste calitatea de integralist și media de absolvire a anului precedent.
  • Documente din care să rezulte venitul mediu pe membru de familie (adeverință de salariu de la locul de muncă al părinților; cupoane de pensie pe ultimele 3 luni; adeverință de șomaj; decizie de pensie, pensie alimentară etc.) și o declarație din partea unui părinte sau tutore legal că nu există alte venituri decât cele declarate;
  • Dacă părinții sunt divorțați/decedați, copie după documentele justificative;
  • O scrisoare de recomandare din partea unui îndrumător/profesor/diriginte, care să conțină și datele acestuia de contact (pentru elevii din Făgăraș);
  • O scrisoare de recomandare din partea preotului paroh (pentru elevii din mediul rural)

Dosarele se depun la pângarul bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu, până cel târziu 16 octombrie 2019.


Apreciază
Distribuie