Trei elevi brașoveni, eliminați de la a doua probă de Bacalaureat

La proba scrisă de marți, 21 iunie, au fost eliminați trei candidați, din două centre de examen, pentru tentativă de fraudă. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, absolvenții provin de la: Colegiile Tehnice „Mircea Cristea” și „Transilvania” din Brașov și de la Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Dumitru Stăniloae” Brașov.

Toți trei au fost depistați de profesorii asistenți cu dispozitive electronice de comunicație asupra lor, în timpul desfășurării probei scrise.

Doi dintre elevi aveau telefoanele mobile deschise asupra lor iar cel de-al treilea avea un dispozitiv de comunicație cu emițător-receptor și cască prin care transmitea și primea indicații de rezolvare a subiectelor.

La Turcu
Balan Tour
Monumente funerare
Proaspat Alb
Speedy Pizza
Spalatoria GPC

Facem precizarea că înainte de începerea fiecărei probe scrise, asistenții de sală aduc la cunoștința candidaților, pe lângă alte informații utile, și prevederile metodologice referitoare la fraudă și tentativa de fraudă precum și sancțiunile aplicabile în aceste situații. Ce trei absolvenți nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, se arată în comunicatul de presă al IȘJ Brașov.

2.867 de absolvenți au fost prezenți la cea de-a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.


Apreciază
Distribuie