Trei românce au organizat prima șezătoare din Los Angeles. Au strâns bani pentru copiii cu boli incurabile din Făgăraș

foto facebook.com/lia.felicitas

Dragostea de neam și de tradiții nu are granițe. Așa au simțit și trei românce stabilite de ani buni în S.U.A. Pentru că nu au uitat de unde au plecat și nici obiceiurile românești, au organizat o șezătoare în Los Angeles.

Șezătoarea de pe tărâm american a avut scop dublu: să păstreze vii tradițiile românești și peste hotare și să strângă fonduri în scop caritabil.

Liana Felicitas, Daniela Istrate şi Ioana Slaniceanu sunt cele trei românce care poartă cu drag și mândrie iia și tricolorul.

…am fost inspirată de Ana Borca, fondatoarea IIA Călătoare, și de dragostea ei atât pentru cei care sunt în nevoi, cât și pentru costumul și tradițiile noastre.

Ieri ne-am adunat și ne face plăcere să continuăm tradiția cusutului, a lucrului manual, a tricotatului sau a croșetatului.

Cea mai frumoasă parte a fost că am avut un grup de toate vârstele, de la liceeni, la seniori de peste 80 de ani, toți uniți de dragostea lor pentru copiii bolnavi în fază terminală din România și tradițiile noastre – a scris Liana în prezentarea evenimentului.

Toate fondurile strânse vor fi donate în beneficiul proiectului Cutiuța Călătoare de Crăciun pentru copiii cu boli incurabile din Făgăraș al asociației IIA Călătoare.

Florian Shaorma - Pasti
Isoplus Special - Pasti
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Moveos
Brutaria Dragus

Românii din LA, văzuţi de o româncă

Rugată să facă o descriere a comunităţii de români din Los Angeles, Liana Felicitas a scris:

Noi, românii din Los Angeles, purtăm în sufletele noastre și avem în case tot ce este românesc. Nu am întâlnit casă de român aici în care să nu fie un însemn al portului tradițional romanesc, o ie, un ilic, o fotă, un ștergar, o marama, un brâu… cât despre tricolor, el este prezent la toate întâlnirile noastre.

Noi avem această dragoste pentru tot ce este tradiție româneasca, până la urmă suntem cu toții ambasadorii României pe tărâm american. Ne creștem copiii în spirit romanesc, îi învățăm limba, o vorbim cu ei pentru a nu o uita, îi învățăm rugăciunile în română, le gătim mâncărurile tradiționale pentru că ei sunt români-americani și trebuie să fie mândri de originea lor.

Aici merg la Biserica Ucraineana unde slujește Părintele Vasile, român de origine ucraineană (slujba se face în engleza, ucraineană și română).

Doamnele de aici poartă ii în fiecare duminică.

foto: facebook.com/lia.felicitas


Apreciază
Distribuie