Trei secții de Psihiatrie din Brașov își mută sediul

Secţiile clinice Psihiatrie II şi Psihiatrie III împreună cu Compartimentul Psihiatrie Cronici din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov se mută din clădirea de pe Strada Mihai Eminescu nr. 18, în sediul central situat pe Strada Prundului nr. 7-9.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a avizat această mutare miercuri, 23 februarie. Mutarea se face la solicitarea Consiliului Judeţean Braşov.

Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov a solicitat, în regim de urgenţă, obţinerea avizului temporar al DSP privind reducerea numărului de paturi de spitalizare continuă şi de zi, ca urmare a mutării secţiilor din clădirea pentru care Consiliul Judeţean a plătit chirii de ordinul a sutelor de mii de euro începând cu anul 2013, în spaţiile identificate şi pregătite de conducerea unităţii medicale în sediul de pe strada Prundului.

Secţiile mutate totalizau 120 de paturi de spitalizare continuă şi 4 pentru spitalizare de zi, iar în noile spaţii vor fi disponibile 32 de paturi pentru Secţia Psihiatrie II, 35 de paturi pentru Secţia Psihiatrie III şi 6 paturi la Compartimentul Psihiatrie Cronici, se arată în comunicatul CJ Brașov.

Începând cu 1 martie vor fi asigurate condiţii decente pentru bolnavii cu afecţiuni psihice, care până acum erau trataţi în spaţii total improprii, într-o clădire pe care administraţia judeţeană nu o putea renova şi moderniza, fiind în proprietate privată.

Pe de altă parte, la nivelul conducerilor Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă s-a convenit o modalitate de colaborare în ceea ce priveşte urgenţele neurologice, astfel încât ele să fie preluate în mare parte de către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi tratate în cadrul acestuia.

Amanet King Onix
Moveos_2
Spalatoria GPC
Green Ambalaje

Acest lucru înseamnă că pacienţii cu urgenţe neurologice nu vor mai fi puşi pe drumuri între cele două spitale, timpul de intervenţie în cazurile grave se va scurta şi şansele de recuperare vor fi maximizate, asigurându-se servicii medicale integrate în cadrul celor două unități sanitare.

În ultimii ani am plătit chirii exorbitante pentru nişte spaţii total improprii, în care administraţia judeţeană nu a putut face niciun fel de reparaţii sau investiţii, nefiind proprietară. În urma consultărilor pe care Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Executivului judeţean le-a avut cu specialiştii spitalului s-a găsit această soluţie care însă nu va fi definitivă. Consiliul Judeţean are în vedere să construiască un corp nou de clădire destinat secţiilor de psihiatrie şi în prezent căutăm un teren potrivit pentru acest obiectiv”, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

 

foto: brasovmetropolitan.ro


Apreciază
Distribuie