Doi bucureșteni au furat bani din Mănăstirea Sâmbăta. Bărbații, arestați preventiv

foto; Hantzy Kessler

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au stabilit faptul că, în noaptea de 7 spre 8 decembrie 2021, doi bărbați ar fi pătruns în interiorul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și  ar fi sustras 110.000 lei, 2.000 euro și 500 de dolari dintr-o casetă de valori.

În urma investigațiilor, polițiștii i-au identificat pe cei bănuiți de săvârșirea faptei: un bărbat, în vârstă de 40 ani, și unul de 55 ani, ambii din municipiul București.

Miercuri, 23 februarie, polițiștii brașoveni au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la adresele celor doi bărbați bănuiți de săvârșirea faptei, iar în baza probatoriului ei au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

O zi mai târziu, pe 24 februarie, instanța de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 zile.

Spalatoria GPC
Bricks
Husqvarna
Saga - White Sensation
Saga - Adi de la Valcea
Amanet King Onix
Saga - august 2022
Monumente funerare

Paguba a fost recuperată parțial, potrivit IPJ Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.


Apreciază
Distribuie