Turist salvat de jandarmii montani şi salvamontişti (video)

Doi turişti din Constanţa s-au aventurat în week-end pe creasta Munţilor Făgăraş şi au pătruns pe un traseu închis. Chiar dacă erau echipaţi corespunzător, ei nu au scăpat nevătămaţi.

La coborâre, într-o zonă abruptă de pe Viştea Mare, unuia dintre turişti i-a scăpat piciorul în zăpadă şi şi-a rupt tibia, după cum ne-a declarat Romică Ramba, şeful de post Jandarmeria Montană Sâmbăta de Sus.

Accidentul a fost anunţat duminică, 6 martie 2016, la ora 10:45, printr-un la apel la 112. Apelul a fost preluat de Salvamont, care a solicitat sprijinul jandarmilor montani de la Sâmbăta de Sus.

Cinci salvamontişti şi şase jandarmi montani au urcat până la locul în care se afla turistul accidentat, un bărbat de 28 de ani.

După ce l-au găsit şi l-au pregătit pentru coborâre, salvatorii au pornit spre vale, în jurul orei 15:30.

Spalatoria GPC
Bistro Story Caffe - angajare ospatar
Monumente funerare
Bricks
Proaspat Alb
La Turcu
Florian Shaorma

Timp de 4 ore, echipa de intervenţie l-a cărat pe turistul accidentat până în locul de unde acesta a putut fi preluat de SMURD.

Jandarmii montani avertizează că pe munte încă e zăpadă iar traseele pot fi periculoase, de aceea echipamentul adecvat este mai mult decât necesar iar interdicţiile pe anumite trasee trebuie respectate.


Apreciază
Distribuie