Turiști olandezi, blocați o noapte întreagă în masivul Făgăraș

foto: FB/ Salvamont Argeș

Intervenție foarte dificilă a salvamontiștilor argeșeni în Valea lui Stan din masivul Făgăraș, marți. Doi turiști din Olanda au rămas blocați pe munte o noapte întreagă și nu au putut alerta autoritățile, pentru că nu aveau semnal la telefoane.

Strigătul lor de ajutor a fost auzit a doua zi de un alt turist care traversa zona și a și sunat la 112 pentru a-i chema pe salvamontiști.

„Au fost deplasați salvamontiști de serviciu la Cota 2000 Transfăgărășan și salvatori alarmați de acasă, precum și elicopterul SMURD POA Brașov. S-a încercat apropierea elicopterului de peretele unde se aflau victimele și salvamontiștii argeșeni, dar nu s-a reușit extragerea cu troliul pentru că salvatorii montani erau încă în perete, nu ajunseseră la victime, astfel că a fost necesar ca elicopterul să se întoarcă să alimenteze și să revină cu un salvator montan de la Zărnești, pregătit deja pentru troliere și care s-a îmbarcat în timpul alimentării. În zona Văii lui Stan nu sunt locuri de aterizare și ar fi durat mult ca unul dintre salvamontiști să iasă la un loc aterizabil”, spun salvamontiștii din Argeș.

Reno Depo
Victoria Federal IFN
JTTI
Spalatoria Aqua Carpet
Amanet King Onix
Sumi Agro - Mospilan
Firma servicii renovare
Agromar

Din fericire, ambele victime au fost scoase de acolo și se află în siguranță, în Aref, potrivit salvatorilor.


Apreciază
Distribuie