Un blindat NATO din Cincu a ajuns în curtea unei case, în urma unui accident

captură video Digi24 via Libertatea

Un blindat NATO din Cincu a ajuns în curtea unei case din Covasna, în drum spre un exercițiu. Accidentul s-a petrecut duminică dimineață, 17 septembrie, în timp ce o coloană de blindate se deplasa la un exercițiu de rutină al militarilor francezi și belgieni, potrivit Libertatea.

Militarii erau într-un convoi care plecase din Cincu pentru un exercițiu în Smârdan. „Este vorba despre un blindat belgian, care a derapat și a rupt un gard al unei case dintr-o comună din Covasna. Nu au fost victime”, potrivit unor surse citate de Libertatea.

Coloana mergea spre un exercițiu de rutină și aparține grupului de Luptă al NATO din România, care are Franța drept națiune-cadru și din care fac parte și militarii belgieni cantonați la Cincu.

Victoria Federal IFN
JTTI
Florian Shaorma
Monumente funerare

Șoferul mașinii blindate, care făcea parte dintr-o coloană de 13 vehicule, a încercat să evite coliziunea cu o mașină civilă care a făcut o depășire pe contrasens. La un moment dat, un vehicul belgian din coloană a derapat, a intrat într-un cap de pod și apoi a ricoșat în gardul unei case.

Vehiculul blindat NATO este avariat doar la sistemul de direcție, iar o remorcă va veni să ridice mașina blindată de la locul incidentului, susțin sursele Libertatea.


Apreciază
Distribuie