Un profesor de la Universitatea Transilvania este acuzat de agresiune sexuală

foto: FB/ Universitatea Transilvania

Profesorul Marius Botiș de la Universitatea Transilvania din Brașov este acuzat că pică intenționat studentele la examene pentru a obține favoruri sexuale, scrie Biz Brașov.

Cele două studente susțin, în plângerile depuse la Comisia de Etică și Deontologie și la Comisia de Disciplină din cadrul Universității Transilvania, că profesorul Marius Botiș de la Facultatea de Construcții le-a picat la examene în mod intenționat, pentru ca ulterior să le cheme la pregătire pentru reexaminare. Pregătirea avea loc în biroul conferențiarului de la Facultatea de Construcții, de obicei la ore târzii. Studentele erau întrebate unde locuiesc, cu ce merg la universitate și ce fac părinții. O altă studentă spune că a fost ținută la cursurile de pregătire până la ora 24, iar profesorul ar fi atins-o într-un mod indecent.

Cele două comisii urmează să discute cazurile la începerea anului universitar, în octombrie.

„În acest caz s-au urmat toate procedurile legale. Comisiile din cadrul Universității sunt sesizate și vor decide mai departe. Nici un membru din conducerea Universități nu face parte din comisii, astfel încât nu putem să oferim alt punct de vedere”, a declarat rectorul Ioan Abrudan pentru Biz Brașov.

Faptele de care este acuzat conferențiarul ar fi început demult, dar în tot acest timp Botiș ar fi fost protejat. „Lumea știe, dar nimeni nu vorbește, ca să nu-și facă probleme”, potrivit unor surse consultate de jurnaliștii brașoveni.

Victoria Federal IFN
Demgy
Proaspat Alb
Brutaria Dragus
Florian Shaorma

„Nu am de comentat nimic. Am auzit ceva, dar nu știu sigur despre ce e vorba. Nu am timp acum, sunt într-o ședință. Nu știu când o să am timp să vorbesc cu dumneavoastră despre acest subiect, trebuie să-mi fac timp”, a declarat Marius Botiș pentru Biz Brașov.

Mulți studenți de la Facultatea de Construcții cer să se transfere la altă facultate din cauza comportamentului profesorului Botiș. Aceștia spun că, în loc să li se predea materia, Botiș îi umilește și-i descurajează prin exprimări nepotrivite. Studenții susțin că, din cauza profesorului, zeci de colegi de-ai lor s-au transferat la alte universități sau au renunțat la facultate.

Potrivit datelor obținute de Biz Brașov, din 150 de studenți care începeau facultatea mai terminau studiile doar 30-40.


Apreciază
Distribuie