Un brașovean a rămas fără 8.100 lei. Hoții au pretins că lucrează la gaz

Polițiștii au surprins în flagrant, zilele trecute, trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 – 27 ani din județele Ilfov și Giurgiu și o femeie, în vârstă de 42 ani din municipiul București.

Pretinzând că sunt angajați ai unei firme de furnizare gaze naturale și că trebuie să facă verificări la instalația de gaz, cele patru persoane au pătruns în locuința unui brașovean, de unde ar fi sustras 8.100 lei.

Polițiștii au procedat la indisponibilizarea unui vehicul, utilizat la săvârșirea faptei, precum și confiscarea mai multor bunuri pe care persoanele în cauză le dețineau asupra lor, respectiv mai multe sume de bani și telefoane mobile, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 7 aprilie 2021, cele patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat agentul principal de poliție Nadia Olaru, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

În urma activităților de investigare, polițiștii au stabilit și faptul că, la data de 9 martie 2021, folosindu-se de același pretext, cinci persoane necunoscute, care au fost identificate ulterior ca fiind doi dintre tinerii anterior menționați și femeia, în vârstă de 42 ani, alături de un alt bărbat, în vârstă de 31 ani din județul Giurgiu și o femeie, în vârstă de 32 ani din județul Ilfov, au pătruns în interiorul unei locuințe amplasată pe raza municipiului Brașov, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani, respectiv 32.000 euro și 10.000 lei.

Monumente funerare
Amanet King Onix
Bikeathon

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, Serviciului Criminalistic Brașov, Serviciului de Investigații Criminale 1 și 3 București și Biroului de Investigații Criminale din cadrul Secției 5 Poliție București.

 

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie