Un nou succes la olimpiadă

În fiecare an şcolar, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” îşi motivează elevii să participe la diverse concursuri şi olimpiade organizate pe diferite categorii şi discipline.

Anul acesta a fost unul plin de rezultate foarte bune obţinute de către elevii colegiului. Am intervievat una dintre participate, Ştefania Imbuzan, elevă a clasei a VIII-a D, secția germană, cu rezultate deosebite la numeroasele concursuri de teatru şi recitare, precum şi la olimpiade.

Edith Orban: Ştefania, cum ai descoperit pasiunea ta pentru teatru?

Ştefania Imbuzan: Am început din clasa I, când am vrut să iau parte la cursurile de teatru organizate de „Clubul Elevilor”, coordonate de profesor Desa Marcela. Pot spune că de acolo am deprins lucruri extrem de folositoare şi am participat cu entuziasm la ediţiile concursului „Evadarea în artă”, la secţiunile „Teatru” şi „Recitare”, coordonate de profesor Mihaela Gârlea şi profesor Georgeta Muntean. În anul 2011 am obţinut premiul I la teatru, iar la recitare premiul al II-lea în acelaşi an şi în următorul an – 2012.

De asemenea, am reuşit să cuceresc juriul la concursul intitulat „Primăvara Poeţilor”, organizat de Fundaţia Culturală „Negru Vodă”, câştigând premiul I în anii 2011 şi 2012. Am mai luat parte la „Concursul de creaţie poetică ”  în mai 2012, organizat de Colegiul Naţional „Radu Negru”, unde am obţinut premiul al II-lea. Pe lângă acestea, am mai participat la acţiuni de voluntariat cu o grupă de teatru la Şcoala Generală Nr. 1, unde am obţinut premiul I.

E.O.: Foarte multe premii, într-un timp destul de scurt. Am înţeles că, în acest an, ai obţinut rezultate deosebite la concursul de monologuri „Speak Out”. Este una dintre pasiunile tale limba engleză?  

Ş.I.: Limba engleză constituie un factor foarte important, fiind o limbă de circulaţie internaţională. Personal, îmi place foarte mult şi în timp aş vrea să o ştiu cât mai bine. Am participat anual la concursul de monologuri „Speak Out”. Am reuşit să obţin premiul al II-lea la etapa judeţeană a concursului în anul precedent, iar în acest an am impresionat juriul cu monologul pregătit. Cu ajutorul doamnei profesor Anca Barbu, căreia vreau să îi mulţumesc pentru sprijinul acordat, am trecut la faza naţională a acestui concurs, care va avea loc în perioada 11-13 aprilie 2013, la Sibiu.

E.O.: Acesta nu este singurul concurs la care participi la etapa naţională. Ai trecut cu brio de etapa judeţeană în acest an la limba şi literatura română.

Ş.I.: Da, sub îndrumarea doamnei profesor Georgeta Muntean voi reprezenta oraşul la faza naţională a olimpiadei, care va avea loc în perioada 2-6 aprilie la Iaşi. Am reuşit o performanţă, având în vedere locul al III-lea la faza judeţeană ale olimpiadelor la germană şi la educaţie tehnologică, unde am obţinut menţiune.

Moveos
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Proaspat Alb
Demgy - locuri de munca

E.O.: Pari a fi o persoană foarte ocupată. Cum reuşeşti să îţi împarţi timpul?

Ş.I.: Îmi face o deosebită plăcere să aprofundez cunoştinţele, să particip la olimpiade şi concursuri. Când există plăcere, timpul zboară. În cazul meu, încă din gimnaziu, s-a înfiripat dragostea pentru literatură, teatru şi recitare.

E.O.: Cât timp aloci altor activităţi?

Ş.I.: De obicei, celelalte activităţi sunt pentru weekend, dar niciodată nu este prea târziu pentru a mai deprinde o învăţătură.

E.O.: Îţi urez mult succes în următoarele etape.

Ş.I.: Mulțumesc şi eu.

Aşadar, elevii Colegiului Naţional „Doamna Stanca” se bucură de multiple reuşite. Vom continua să participăm la ediţiile diverselor concursuri şi la olimpiade.

Edith Orban
cl. a X-a C
Colegiul Naţional „Doamna Stanca”


Apreciază
Distribuie