Eseuri corectate în Franţa, Suedia şi Elveţia

Patru elevi de la Liceul Teologic „Constantin Brâncoveanu” din Făgăraş, alături de alţi elevi din toate judeţele care apaţin de Mitropolia Ardealului, aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele la eseurile cu care s-au înscris într-un concurs religios. Competiţia a avut ca temă întocmirea unui eseu pe subiectul „Destinul ortodoxiei în Europa Centrală” şi a constat în întocmirea unor lucrări de 5-6 pagini care în acest moment se află la corectat în patru locuri distincte.

Ţările în care au fost trimise la corectură eseurile sunt ţări în care există parohii ortodoxe româneşti, cu care liceul făgărăşean a încheiat în trecut parteneriate de colaborare. Liceul colaborează cu 8 parohii ortodoxe din afara graniţelor.

Directoarea Michaela Judele spune că ele vor fi jurizate până la finalul lunii martie: „Lucrările, atât ale elevilor noştri cât şi ale elevilor participanţi din celelalte judeţe ale Mitropoliei Ardealului, se află la corectat în Franţa, în Suedia, în Elveţia, precum şi la Mitropolia Ardealului din Sibiu. Aşteptăm rezultatele până cel târziu în data de 30 martie, pentru că în data de 5 aprilie vom avea la Făgăraş festivitatea de premiere. Efortul lor va fi recompensat atât cu recunoaştere şi laude, cât şi material.”

Moveos_2
Spalatoria GPC
Husqvarna

Elevii făgărăşeni care au intrat în concurs au fost selectaţi în primă fază pe liceu şi fac parte din clasele IX-XII. Ei au trimis eseurile scrise în limba română înainte de 10 martie. În 5 aprilie, când va avea loc festivitatea de premiere, la Făgăraş vor fi invitaţi toţi participanţii la concurs din celelalte judeţe.

Concursul de eseuri este organizat de Liceul Teologic din Făgăraş şi are aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. Elevii făgărăşeni, dacă obţin locuri fruntaşe, vor fi premiaţi din bugetul Consiliului Local. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie