Un regal de folclor, aplaudat încontinuu de făgărăşeni (video)

Corala bărbătească „Armonia” şi orchestra „Muzica Divertis” au susţinut un concert excepţional pe scena Casei de Cultură Făgăraş joi, 11 mai 2017.

14 solişti vocali şi şase instrumentişti, coordonaţi de arhidiaconul Ion Iulian Dumitru au creat o atmosferă cu totul specială.

Publicul a fost atât de vrăjit de vocile soliştilor, de sunetele instrumentelor şi de repertoriul prezentat, încât a aplaudat aproape încontinuu timp de două ore, cât a ţinut spectacolul.

Publicată de Buna Ziua Fagaras pe Joi, 11 Mai 2017

Doinele, sârbele şi horele – toate au electrizat spectatorii; cântecele de folclor autentic au fost reprezentative pentru toate zonele ţării:  din Ardeal, Bucovina sau Moldova, până în Dobrogea, Oltenia sau Banat.

Anunt Primaria Sercaia
Copy Center TMF
Bilka
Salco

Liceeni sau pensionari, preoţi din toată Ţara Făgăraşului, profesori şi medici, specialişti în genurile muzicale sau simpli iubitori de muzică, toţi cei prezenţi au fost impresionaţi de prestaţia coralei „Armonia”.

Spectatorii, la rândul lor, au creat o atmosferă care i-a făcut pe membrii formaţiei să promită că vor reveni la Făgăraş.

Prezent la concert a fost şi P.S. Ilarion Făgăraşanul, episcop al Arhiepiscopiei Sibiu. Organizatorii concertului au fost Protopopiatele ortodoxe Făgăraş I şi II şi Casa de cultură Făgăraş.

Finalul spectacolului a fost deosebit de emoţionant mai ales pentru patrioţi. Când corala a început să cânte „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”, cei mai mulţi au simţit… piele de găină.

(sursa video: Natalia Corlean)


Apreciază
Distribuie