UPDATE. Ecografii mamare gratuite, la Făgăraș

foto: Iulia Ciobanu

foto: Iulia Ciobanu

Caravana #CancelCancer (#AnulațiCancerul – n.r.), inițiată de Avon și sprijinită de Kaufland, a ajuns la Făgăraș, miercuri.

Femeile sunt invitate la un consult gratuit pentru depistarea cancerului la sân, miercuri, joi și vineri (19 – 21 iunie). O unitate mobilă este amplasată în parcarea magazinului Kaufland, la ieșirea din municipiu, spre Brașov.

Femeile vor beneficia de consultații și ecografii gratuite, iar, dacă va fi necesar, și de un voucher pentru mamografie la una dintre clinicile partenere ale companiilor care organizează acțiunea. Aceasta face parte dintr-o campanie națională, ajunsă la a treia ediție.

Fiecare ecografie durează 20 de minute și NU este nevoie de vreo programare în prealabil. Consultațiile se desfășoară, în limita timpului disponibil, conform orarului:

Demgy - locuri de munca
Florian Shaorma
JTTI
Monumente funerare
Spalatoria GPC
La Turcu

Miercuri, 19 iunie: 12:00 – 20:00
Joi, 20 iunie: 10:00 – 19:00
Vineri, 21 iunie: 10:00 – 19:00.

România este țara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul la sân, din cauză că femeile amână controalele periodice și ajung la medic în stadii deja târzii ale bolii.

În lume, la fiecare minut, o femeie moare din cauza cancerului de sân. În România, 25 de femei află zilnic că suferă de această formă de cancer.


Apreciază
Distribuie