Urmează noi restricții anti-COVID în județul Brașov? CJSU se întrunește în ședință extraordinară

foto: avantaje.ro

Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă (CJSU) Brașov trebuie să analizeze situația epidemiologică de la nivelul fiecărei localități, ca urmare a deciziei Guvernului.

Potrivit Hotărârii nr. 47 din 5 octombrie 2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, CJSU are obligația de a se întruni în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore, în vederea analizării detaliate a situației epidemiologice de la nivelul fiecărei localității și dispunerii de urgență a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului conform prevederilor legale aprobate prin hotărârile Guvernului și cele ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, Hotărârea mai prevede că „toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, au obligația analizării modului de desfășurarea a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru”.

Mogaldea Therapy
Amanet King Onix
Cabinet ORL
Monumente funerare
Demgy
Fantanita Craiesei
Spalatoria GPC
Florian Shaorma

În județul Brașov, potrivit Instituției Prefectului, situația cazurilor COVID-19 se prezenta astfel luni, 5 octombrie:  în cele 7 centre locale de testare s-au prelucrat 62.675 teste, dintre care 295 în data de 4 octombrie. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care sunt prelucrate la alte centre din țară.

■ 277 pacienți sunt internați în spitale
■ 711 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 331 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 4880 pacienți au fost declarați vindecați
■ 216 persoane au decedat
Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, Instituția Prefectului solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

 


Apreciază
Distribuie