Vaccinul DTP nu a dispărut

Copiii de 4 ani pot fi în continuare vaccinaţi

Vaccinul DTP acelular, care se administrează copiilor în vârstă de 4 ani, nu a dipărut de pe piaţă, aşa cum credeau făgărăşenii. Mai mulţi părinţi din oraş s-au panicat după ce au mers cu copiii la vaccinat şi au aflat că acest vaccin nu ar mai fi disponibil. În realitate lucrurile nu stau aşa, vaccinul există, dar ajunge în cabinetele medicilor de familie numai pe bază de comandă. Fie medicii respectivi n-au ştiut că trebuie să-l solicite de la DSP, fie părinţii au înţeles greşit.

Medicul specialist medicină de familie Nicoleta Toacă explică modul în care se procedează:„noi, medicii de familie, facem cartagrafiera copiilor de 4 ani în fiecare lună pentru vaccinul DTP acelular, apoi ducem cererea la Direcţia de Sănătate Publică. După ce primim vaccinul, chemăm copiii la cabinet să-i vaccinăm.”

Monumente funerare
Amanet King Onix
Firma servicii renovare
Demgy
Mobila SH
Florian Shaorma

Şefa DSP Făgăraş, dr. Magdalena Coman, confirmă şi ea că vaccinul este adus medicilor doar dacă îl solicită. Ultima tranşă de vaccin DTP acelular a fost adusă la Făgăraş de la DSP Braşov luna trecută şi apoi distribuită medicilor care au avut nevoie. Vaccinul este indicat pentru a proteja copilul împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei sau împotriva meningitei. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie