Vânătorii au primit undă verde pentru împușcarea ursului

foto: arhiva

Vânătorii au primit undă verde, aseară, pentru împușcarea ursului care a îngrozit Făgărașul, ieri dimineață.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a răspuns într-un timp record solicitărilor autorităților locale, mai ales că nu este singurul incident din țară.

Pe zi ce trece, lucrurile demarează în sensul în care eu chiar nu îmi doream. Sper că și cota de intervenție pe care o vom da pentru Dâmbovița, ursul care a atacat omul, și cea de la Făgăraș, tot asa, să poată să rezolve „problema”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, pentru presa națională.

Totuși, vânătorii făgărășeni mai au de îndeplinit niște pași pentru ca acțiunea să fie legală.

Deoarece animalul sălbatic a intrat în oraș, Asociatia Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Făgăraș trebuie să încheie un contract de prestări servicii cu Primăria Făgăraș care să le permită să tragă pe raza localității, unde, în mod normal, nu au voie să facă uz de armă. Pe lângă asta mai au nevoie și de alte avize de mediu de la Brașov.

JTTI
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Agromar
Demgy
Florian Shaorma
Amanet King Onix

Până când vor fi rezolvate problemele birocratice, în cartierele municipiului patrulează efective de forță mixte, încă de aseară.

Potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, în fiecare cartier din oraș, vor exista patrule formate din reprezentanți ai Poliției Naționale, Jandarmeriei, Poliției Locale și ai Asociației Vânătorilor.

Echipajele vor rămâne pe străzi pentru siguranța locuitorilor, între 19:00 și 8:00. Decizia a fost luată seara trecută în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență.


Apreciază
Distribuie