Clarfon
Acasă Țara Făgărașului Via Transilvanica va trece și prin Țara Făgărașului
,

Via Transilvanica va trece și prin Țara Făgărașului

foto: viatransilvanica.com

Via Transilvanica, devenită în ultimii ani un reper internațional în turismul de aventură și ecoturism, se extinde cu un segment care va trece și prin Țara Făgărașului, traversând câteva sate cu zone pitorești.

Vineri, 28 martie, la Viscri, Asociația Tășuleasa Social a inaugurat oficial lucrările la noul tronson al Via Transilvanica, intitulat „Terra Borza Teutonica”. Acesta va adăuga încă 170 de kilometri traseului deja consacrat, conectând 14 unități administrativ-teritoriale din județul Brașov, inclusiv localitățile din Țara Făgărașului: Jibert, Șoarș, Ticuşu, Mândra, Șercaia, Șinca și Șinca Nouă.

În perioada următoare, vor avea loc activități de curățare, ecologizare, marcare și documentare a traseului, urmate de instalarea bornelor de andezit sculptate manual, simbol al fiecărui kilometru parcurs.

Noua rută din Țara Făgărașului nu doar că va atrage un număr mai mare de turiști, dar va contribui și la dezvoltarea economică a comunităților din zonă. Pensiunile, producătorii locali și meșteșugarii vor beneficia de pe urma acestui aflux de vizitatori, consolidând astfel turismul rural și promovând tradițiile locale.

Asociația Tășuleasa Social își propune ca, în următorii 20 de ani, Via Transilvanica să ajungă în toate regiunile istorice ale României. Deja, doar în 2024, traseul a fost parcurs de peste 30.000 de drumeți, ceea ce demonstrează impactul său semnificativ asupra turismului și dezvoltării locale.

Amanet King Onix
Stefion Trans
Benzinariile Recea & Soars
Victoria Federal IFN
Sumi Agro - Cyflamid
Proaspat Alb
Monumente funerare
UPRUC-CTR
Reno Depo
Florian Shaorma

„Vă așteptăm să mergeți cu noi pe drumul care unește! Vrem să împărtășim această bucurie a unei țări care se dezvăluie în tihnă și într-un mod nebănuit celor care vor să o cunoască la pas, dar și răsplata care apare negreșit în fiecare dintre noi, atunci când contribuim și ne implicăm într-un proiect precum Via Transilvanica. Din punctul nostru de vedere acestea sunt sentimentele care trebuie să meargă mai departe către fiecare român”, spune Tibi Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social.

Extinderea Via Transilvanica se bazează exclusiv pe fonduri private și pe sprijinul voluntarilor. Oricine poate contribui la dezvoltarea acestui proiect prin donații, sponsorizări, redirecționarea impozitului sau prin participarea directă la activitățile de marcare și amenajare a traseului.

Cu noul tronson „Terra Borza Teutonica”, Via Transilvanica nu doar că își extinde kilometrii, ci își lărgește și impactul asupra comunităților locale, devenind un proiect de referință pentru turismul sustenabil din România.

Via Transilvanica este un traseu de drumeție și cicloturism de lungă distanță care străbate România de la nord la sud, de la Putna (județul Suceava) până la Drobeta-Turnu Severin (județul Mehedinți). A fost inițiat de Asociația Tășuleasa Social și are o lungime de aproximativ 1.400 km, trecând prin zece județe și punând în valoare peisajele, cultura și istoria locală.

Traseul este marcat și structurat pe sectoare, fiecare cu borne kilometrice sculptate din andezit. Pe parcurs, drumeții și cicliștii descoperă sate tradiționale, biserici fortificate, castele și peisaje spectaculoase. Scopul proiectului este de a promova turismul sustenabil și de a conecta comunitățile locale.


Apreciază
Distribuie

Alte subiecte

Publicitate

Monumente funerare
Stefion Trans
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
UPRUC-CTR
Benzinariile Recea & Soars
Florian Shaorma
Sumi Agro - Cyflamid
Reno Depo
Proaspat Alb
Infinity GSM
Bună Ziua Făgăraș
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.