Victoria devine capitala filmului românesc

În a doua jumătate a lunii august oraşul Victoria va deveni capitala filmului românesc. În perioada 22-25 august se va desfăşura Victoria Film Festival, primul eveniment cultural de asemenea amploare din oraş.

Prima ediţia a Festivalului, care se vrea a fi ţinut anual, are un motto pe cât se poate de inedit: „Frate, frate, dar brânza-i pe bani!” Potrivit unuia din organizatori, Viorel Beltechi, „motto-ul este în strânsă legătură cu tema Festivalului, şi anume ciobanii şi oile lor, astfel încât vor fi aduse cât mai multe filme documentare pe acest subiect.”

Nu vor rula însă numai filme din această categorie, cinefilii putându-se delecta şi cu filme româneşti care au făcut istorie, cum ar fi Filantropica, Balanţa, Poziţia Copilului, Reconstituirea etc.

Peliculele vor rula în spaţii neconvenţionale amenajate în tot oraşul, iar organizatorii evenimentului au luat deja legătura cu producătorii şi regizorii lor, care le-au promis că le vor da gratis filmele pentru acest eveniment. Gazda şi prezentatoarea Festivalului de film de la Victoria va fi Geanina Corondan, ediţia aceasta fiind una non-competiţională.

Amanet King Onix
TMF Copy Center
Monumente funerare
Bikeathon

Totuşi vor fi acordate două premii special al Festivalului, unul pentru cel mai bun film de scurt metraj, celălalt pentru cel mai bun film documentar.

Victoria Film Festival este organizat de Fundaţia „Victoria Art”, ai cărei membri sunt din mai multe oraşe din ţară, iar doi dintre ei sunt chiar din oraşul-gazdă. Ei îşi propun să aducă la Victoria peste 40 de proiecţii şi odată cu ele mai multe nume cunoscute din rândul actorilor şi realizatorilor de filme.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

  1. In sfarsit Victoria redevine ceea ce era odata. Felicitari organizatorilor. Ce bine voi fi si eu acasa in aceasta perioada.

Comentariile sunt închise.