VIDEO | Acasă? În Țara Făgărașului!

foto: Liviu Ardelean / bunaziuafagaras.info

Fundația Comunitară Țara Făgărașului a lansat, ieri, cel mai emoționant proiect de până acum. În cadrul unei conferințe a fost prezentat și un filmuleț cu mărturiile celor care iubesc locul de baștină.

Membrii fundației încearcă să îi reconecteze pe oamenii din străinătate cu comunitatea din care au plecat, prin intermediul programului „Țara Făgărășului e ACASĂ”.

Fundația Comunitară va duce, practic, o luptă cu depopularea municipiului, cu ajutorul platformei online. Vor fi depuse eforturi constant pentru identificarea făgărășenilor care și-au părăsit localitatea natală, va încerca să afle ce le lipsește aici și va căuta soluții pentru o schimbare pozitivă. În speranța că se vor întoarce acasă, cândva…

„Ne-am dat seama că avem nevoie de implicarea românilor din diaspora și de pretudindeni pentru dezvoltarea Țării Făgărașului. Așa a pornit și ideea lansării, aveam nevoie de un mijloc practic prin care să ajungem la oameni și să îî implicăm. Site-ul „Țara Făgărășului e ACASĂ” ne va ajuta să ne conectăm și să ne reconectăm cu ei”, a declarat Emilia Ciurchea, coordonatorul programului.

Cei plecați peste hotare sau în alte orașe din țară, dar și cei de acasă, se pot implica prin voluntariat sau financiar la dezvoltarea și rezolvarea unor cauze din comunitate, iar acestea pot fi propuse chiar de ei.

Amanet King Onix
Florian Shaorma
Sumi Agro - Mospilan
Proaspat Alb
Agromar
Reno Depo

Cum te poți implica, oriunde ai fi, afli de AICI. De ce să te implici? Pentru că tu contezi, iar schimbarea începe cu tine!

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie