VIDEO | Mihai Teacă, în semifinala Vedeta Populară. A ridicat publicul în picioare

foto: captură video TVR 1

Mihai Teacă a câștigat a șasea ediție din sezonul trei al emisiunii Vedeta Populară, prezentată de Iuliana Tudor la TVR 1, duminică seară. Făgărășeanul a reușit astfel să ajungă în semifinală și să continue cursa pentru marele premiu de 100.000 de lei.

În cadrul show-ului de talente, tânărul de 19 ani a cântat la clarinet, dar și vocal, reușind să se facă remarcat între ceilalți patru concurenți. A ridicat publicul în picioare, și-a emoționat tatăl, iar membrii juriului au avut doar cuvinte de laudă pentru el.

El a fost însoțit la București de un alt artist făgărășean, pe care îl știe de o viață. George Rotaru l-a susținut în cea de-a doua probă, cântând cu el în duet.

„Sunt extraordinar de fericit. Dacă tatăl meu nu ar fi fost, nu mai eram aici, acum. Când eram mic și am început să studiez muzica, eram ca orice copil, nu prea înțelegeam de ce insistă să studiez. […] Îi datorez tatălui meu tot ce am făcut și tot ce fac acum”, a declarat Mihai la finalul emisiunii.

Mihai Teacă și tatăl său / foto: captură video TVR 1

Student la Facultatea de Muzică din Brașov acum, tânărul a fost apreciat și de membrii juriului Vedetei Populare.

„De la acest nivel ar trebui să înceapă competiția, a fost foarte bine. Am avut o plăcere de a asculta, este foarte important, a avut sensibilitate. Se vede că are inteligență, iată unde te duce studiul”, a spus maestrul Grigore Leșe.

foto: captură video TVR 1

„Din Țara Făgărașului nu am prea văzut nume foarte multe (în cadrul emisiunii – n.r). Iată că ai venit tu, Mihai, și ne-ai bucurat sufletele pur și simplu. Este foarte greu să cânți la un instrument muzical, mai ales la unul de suflat unde îți folosești respirația atât de mult și să mai și cânți atât de frumos (vocal – n.r.)”, a mărturisit interpreta Cornelia Rednic.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Florian Shaorma
Sumi Agro - Kaishi
Victoria Federal IFN
Mobila SH
Demgy

„Are voce și abilități native, eu prevăd o traiectorie ascendentă. Primii pași, se vede, sunt pozitivi”, a spus realizatoarea TVR, Elise Stan.

reacția publicului

Vedeta Populară este un talent show de folclor,  în care interpreţi care visează să devină celebri şi care cântă muzică populară au şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă. Ei urcă pe scenă şi evoluează în faţa unui juriu de specialişti, care va alege Vedeta populară. Membrii juriului sunt Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic şi realizatoarea TVR Elise Stan.

Mihai Teacă a câștigat o mulțime de premii la competiții naționale și internaționale. A reușit să îl impresioneze și pe Marcel Pavel. De asemenea, el a participat și la show-ul Românii au Talent, de la PRO TV.


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Felicitări! Multă trăire și sensibilitate in cântare. O viață dedicată artei muzicale cu mult simț estetic. Un talent adevărat și multă muncă !

Comentariile sunt închise.