VIDEO | Premieră! Filmul Parking, lansat la TIFF Cluj, proiectat la Făgăraș

„Parking”, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, va fi proiectat la Casa de Cultură din municipiul nostru, în premieră. Acesta a fost lansat în deschiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care s-a desfășurat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 31 mai – 9 iunie. Scenariul a fost inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, scris de Marin Mălaicu-Hondrari din Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud.

Făgărășenii vor putea urmări cel de-al patrulea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, sâmbătă 15 iunie, începând cu ora 19:30. Adică, chiar a doua zi după ce ajunge în cinematografele din toată țara, fiind astfel o premieră pentru orașul nostru. Biletul costă 15 lei și poate fi achiziționat de la Casa de Cultură.

Pelicula spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto iar existența lui pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă, de familie. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Din distribuţie fac parte actori spanioli de talie internaţională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar şi actori români: Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet, Paul Cimpoieru.

Eve
Monumente funerare
Saga Victoria - bucatar

„Întâlnirea cu Marin Mălaicu-Hondrari mi-a dat ocazia să înţeleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorinţa de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi şi a nu mai putea lucra, teama de eşec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag şi sfială personajele lui şi mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistriţean idealist şi visător vede lumina ecranului”, a transmis Tudor Giurgiu, președintele TIFF, într-un comunicat de presă.

 


Apreciază
Distribuie