Vizită regală la baza militară Cincu

sursa foto: Facebook/ Familia Regală a României

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au vizitat baza militară de la Cincu, luni, 3 iunie, unde au fost oaspeţii Centrului Național de Instruire Întrunită “Getica” și ai Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO din România, una dintre cele opt structuri care compun NATO Enhanced Forward Presence la flancul de est al organizației.

La sosire, Custodele Coroanei române a fost întâmpinat de generalul de brigadă Ioan-Marian Cristurean, comandantul Centrului Național, alături de ofițerii superiori din conducerea centrului, şi de domnul colonel Benoit Chrissment, comandantul grupului de luptă NATO (Franţa). La întâmpinarea Majestății Sale și a Principelui Radu au fost prezenți reprezentanții militarilor francezi, belgieni și luxemburghezi în misiune NATO în țara noastră.

În sala de consiliu a marii unități, gl bg Cristurean a prezentat structura și activitatea centrului, precum și rolul diferitelor unități militare aflate în subordinea lui. Colonelul Chrissment a prezentat structura și activitatea Grupului de Luptă Avansat Consolidat NATO din țara noastră, format actualmente din militari francezi, belgieni și luxemburghezi. Custodele Coroanei și Principele Consort s-au adresat apoi ofițerilor români și străini.

În a doua parte a vizitei, oaspeții regali s-au deplasat în diverse puncte ale bazei, unde au asistat la o prezentare de tehnică militară și au întâlnit pe militarii francezi și luxemburghezi.

Sumi Agro - Kaishi
BPM - excavatorist
Florian Shaorma
Monumente funerare
Victoria Federal IFN

Majestatea Sa a felicitat pe militarii români și străini și le-a mulțumit pentru competența, devotamentul și efortul lor neîntrerupt pentru a contribui atât la securitatea naţională, cât şi la securitatea flancului estic al NATO și al Uniunii Europene.

sursa:  Facebook/ Familia Regală a României


Apreciază
Distribuie