Voluntari pentru Zilele Făgăraşului

Tinerii din Făgăraş care au peste 14 ani şi nu sunt plecaţi în august din oraş pot fi de foarte mare ajutor în cele patru zile în care se desfăşoară Zilele Făgăraşului.

Între 15 şi 18 august, muzeul „Valeriu Literat” are nevoie de până la 15 voluntari care să asigure supravegherea în cele 24 de încăperi expoziţionale, să asigure buna desfăşurare a grădiniţei medievale şi să facă parade îmbrăcaţi în costume medievale. Managerul muzeului, Elena Băjenaru, spune că tinerii vor lucra în regim de voluntariat între orele 17.00 şi 22.00.

„Muzeul caută voluntari pentru Zilele Făgăraşului, în perioada 15-18 august. Vor fi îmbrăcaţi în costume medievale şi vor fi implicaţi în diferite activităţi care se vor desfăşura pe parcursul acestor zile în muzeu şi pentru supravegherea grădiniţei medievale”, spune managerul.

Victoria Federal IFN
BPM - excavatorist
Sumi Agro - Shigeki
Proaspat Alb
Demgy
Florian Shaorma

Lor li se va asigura masa în toată această perioadă. Vor purta costume medievale precum adevăraţii prinţi şi domniţe din epocă, iar dacă ţinutele nobiliare nu le sunt pe plac, vor fi îmbrăcaţi în tricouri imprimate cu Cetatea Făgăraşului.

Tinerii voluntari vor ieşi dintre zidurile Cetăţii pentru a face o paradă în ţinute de epocă, paradă care a luat naştere cu doi ani în urmă.


Apreciază
Distribuie