Vrem bani europeni, dar nu prea! Doar un bloc din patru va fi reabilitat termic; proprietarii nu-și dau acordul

Blocul 51 A de pe strada Teiului este singurul, deocamdată, care va beneficia de lucrări de reabilitare termică, finanțate cu bani europeni (60%), din bugetul local (15%) și cu contribuție proprie.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR) a permis Primăriei Făgăraș să demareze licitația de proiectare și execuție a lucrărilor pentru acest bloc dintre cele patru incluse în proiectul cu fonduri europene.

Astfel, nu mai există pericolul pierderii finanțării, dar suma de 3,4 milioane lei, care reprezintă 60% din valoarea eligibilă a proiectului, va fi diminuată dacă locatarii celorlalte trei blocuri nu semnează în unanimitate pentru începerea reabilitării, se arată într-un comunicat de presă al autorității publice locale.

Demgy
Mogaldea Therapy
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Cabinet ORL
Proaspat Alb

17 proprietari din blocurile 4, 5 și 6 de pe strada Cîmpului nu și-au dat acordul pentru efectuarea lucrărilor în ciuda tuturor demersurilor făcute în ultimii doi ani de reprezentanții Primăriei.

Proiectul de eficientizare energetică prevede, printre altele, izolarea termică a pereților exteriori, a zonei de intrare în scară, a ferestrelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare, închiderea balcoanelor și dotarea instalațiilor cu noi corpuri de iluminat cu senzori de mișcare.


Apreciază
Distribuie