Ziua Armatei, sărbătorită la Făgăraş

Ziua Armatei României a fost marcată și la Făgăraș, în Centenarul Marii Unirii.

Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu” a organizat un ceremonial militar de depunere de coroane şi jerbe de flori, în centrul municipiului. Ceremonia religioasă a fost oficiată de protopopul Făgărașului, preotul Marius Corlean.

La eveniment au participat zeci de făgărășeni, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, ai Detașamentului de Pompieri Făgăraș, ai Poliției Municipale și din partea Jandarmeriei.

Militarii au organizat și o prezentare de tehnică şi armament, de la ora 11:45, în parcarea Cetăţii Făgăraş. Spre finalul zilei, de la ora 19:00, în Piaţa Cetăţii Făgăraş se va desfășura un ceremonial de retragere cu torţe.

Monumente funerare
Liceul Senchea
Reno Depo
Victoria Federal IFN
PSD - alegeri locale 2024
Firma servicii renovare
Agromar
Proaspat Alb

Pe 25 octombrie se sărbătoreşte victoria finală pentru eliberarea Tansilvaniei de Nord de sub ocupaţia horthystă din 1944. În toamna anului 1940, ca urmare a dictatului de la Viena, Ardealul de Nord a fost alipit Ungariei. De la 23 august şi până pe 25 octombrie 1944,

România a reuşit să alunge forţele străine de pe teritoriul de Nord-Est al Transilvaniei, iar la aceste operaţiuni au participat inclusiv militari instruiţi în garnizoana de la Făgăraş.

Data de 25 octombrie a devenit simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.


Apreciază
Distribuie