Zona de drum cu alunecări de teren dintre Cincşor și Cincu intră în reabilitare

Porțiunea afectată de eroziunea solului, situată la kilometrul 9+400 pe drumul judeţean DJ 105 Voila – Cincşor – Cincu – limită judeţ Sibiu, va fi refăcută iar circulaţia rutieră se va desfășura în condiţii de siguranţă, promite Consiliul Județean Brașov.

Proiectul „Reabilitare DJ 105 – Alunecare de teren pe DJ 105, km 9+400” a ajuns în etapa semnării contractului de execuţie. Contractul a fost adjudecat de firma Consal SRL pentru 1.980.682,37 lei fără TVA (preţul total al contractului de lucrări este de 2.357.012,02 lei).

Firma constructoare are la dispoziţie patru luni pentru efectuarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract, iar perioada de garanţie convenită cu autoritatea contractantă este de 84 de luni.

Infrastructura drumului va fi consolidată cu piloţi foraţi şi lucrări la partea carosabilă, soluţiile prevăzute în proiect având ca scop punerea în siguranţă a versantului de deal şi reabilitarea părţii carosabile.

Monumente funerare
Amanet King Onix
La Turcu
JTTI
Spalatoria GPC

Contractul de lucrări pe care îl semnăm acum va rezolva o problemă punctuală a acestui drum, însă pe termen mediu ne propunem să refacem întreaga lungime de 18,8 km a drumului judeţean 105 şi, totodată, să rezolvăm o cerinţă stringentă a locuitorilor din satele Cincşor şi Cincu privind devierea traficului din interiorul acestor localităţi.

În prezent, se lucrează la documentaţia DALI pentru reabilitarea DJ 105, care va cuprinde şi elemente de studiu de fezabilitate. Firma de proiectare a identificat pe teren o variantă de ocolire pentru Cincşor şi Cincu, practic, de retrasare a respectivului drum, astfel încât traficul greu, de tranzit, să fie eliminat şi să nu mai afecteze structura de rezistenţă a imobilelor săseşti specifice acestor localităţi. Astfel, ţinem cont de cerinţele cetăţenilor, dar şi de necesităţile pe care le avem de îndeplinit pentru asigurarea infrastructurii de acces în condiţii optime spre poligonul NATO de la Cincu”, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

 


Apreciază
Distribuie