Inspectorul școlar Ion Negrilă, la deschiderea anului: Ateism fără Dumnezeu nu există

foto: bunaziuafagaras.ro

„Ateismul fără Dumnezeu nu are cum să existe”. Este declarația făcută de inspectorul școlar general adjunct Ion Negrilă, la deschiderea noului an școlar de la Colegiul Național „Radu Negru” din Făgăraș.

Afirmația lui Negrilă vine în sprijinul oficierii slujbelor religioase în școli, după ce i s-ar fi cerut de anumite persoane să argumenteze necesitatea prezenței preoților în unitățile de învățământ.

„Am fost întrebat zilele trecute de ce să se țină slujba în timpul ceremoniilor de începere a anului școlar și destul de agresiv de anumite persoane. Eu vreau să vă spun un lucru, că ateismul fără Dumnezeu nu are cum să existe. Așa că de-asta se țin slujbele la începutul anului școlar și nu numai atunci”, le-a spus Ion Negrilă elevilor prezenți.

Declarația inspectorului școlar general adjunct al IȘJ Brașov vine în contextul în care un profesor de filosofie din Buzău a câștigat un proces împotriva Bisericii Ortodoxe și a lansat un avertisment public, înainte de începerea anului școlar. Emil Moise a afirmat într-o postare pe Facebook că obiceiul de a include slujbe religioase în festivitățile de deschidere din incinta unităților de învățământ este unul în afara legii.

Monumente funerare
Eve
Dedienne - responsabil calitate
Tractari auto
Servicii profesionale de curatenie cu aburi

Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, a afirmat astăzi că slujbele religioase oficiate la ceremoniile de începere a noului an şcolar nu sunt obligatorii și rămânâne la latitudinea unităţilor de învăţământ dacă invită sau nu un preot pentru acest lucru.

Liviu Ardelean

surse: bunaziufagaras.ro, educatieprivata.ro, digi24.ro


Apreciază
Distribuie