Protest la deschiderea noului an școlar, la Colegiul Național „Radu Negru”

foto: bunaziuafagaras.ro

Protest în prima zi de școală, la Colegiul Național Radu Negru din Făgăraș.

Liceeni din mai multe clase ale unității de învățământ s-au alăturat inițiativei Consiliului Național al Elevilor și au purtat pe brațe banderole negre, la festivitatea de deschidere a noului an școlar. S-a întâmplat în semn de protest față de Ordinul semnat de ministrul interimar al Educației, prin care cei ce obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt trimiși direct în școlile profesionale.

Tinerii, dar și profesorii și părinții, au fost îndemnați de președintele Consiliului Național al Elevilor să se alăture protestului denumit „Doliu pentru educație”. Anca Pup a declarat că „trebuie să ne ridicăm împotriva măsurilor populiste, nefundamentate, izvorâte din interese și orgolii personale și să apărăm educația”.

La rândul său, Consiliul Județean al Elevilor Brașov a îndemnat, ieri, membrii consiliilor școlare la protest cu banderole negre și la distribuirea mesajului Consiliului Național al Elevilor.

True Energy
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Leloland
Belvedere - revelion 2023
Narin

Decizia a fost luată în urma ordinului, semnat de ministrul interimar Daniel Breaz. Prevederile se aplică pentru un singur an școlar: 2020-2021 și nu este clar modul în care elevii, care nu intră la liceu, vor ajunge la școlile profesionale: ca până acum – prin înscriere individuală, sau printr-o repartizare computerizată.

Într-un comunicat de presă, elevii susțin că ordinul ministrului contribuie la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului și își exprimau mâhnirea față de actuala clasă politică, despre care afirmă că, prin acțiunile ei, conduce la degradarea sistemului educațional.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie