11even Experiences Făgăraș, o nouă ediție

foto: arhiva Asociației AVE

11even Experiences revine la Făgăraș, pentru al patrulea an consecutiv, în 11 noiembrie de la ora 17.00. 

Poveștile de viață și experiențele a 11 oameni, menite să inspire, vor fi aduse pe scena Casei municipale de Cultură. 11 minute va avea la dispoziție fiecare invitat pentru a-și împărtăși ideile și pentru a oferi exemple practice și relevante în dezvoltarea personală și profesională. „Să fim fapte cu rost” este tema ediției de anul acesta a evenimentului care a umplut sala de fiecare dată.

Dragoş Fînaru, Felix Pătrășcanu, Cornel Hoza, Sabin Mureșan, Ioana Răspopa, Dragoș Sasu Vulvară, Elena Lotrean, Veronica Soare, Elena Calistru, Ciprian Muntele și Daniela Vișoianu sunt cei 11 invitați care vor urca pe scenă, duminică. Gazde vor fi actrița Marcela Motoc și ziaristul Liviu Ardelean.

Cvartetul Impressione, format din artiști instrumentiști ai Filarmonicii din Brașov, va da o notă de rafinament și profesionalism prin muzică, pentru a doua oară în cadrul 11even Experiences Făgăraș.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Cultură Făgăraș. 40 lei costă unul standard, iar elevii, studenții și cadrele didactice îl pot cumpăra cu 25 lei. Suma obținută din încasări va fi direcționată către „AVEntura cunoașterii”, un proiect educațional inițiat de Asociația pentru Valorizarea Educației (AVE) Făgăraș. Acesta urmărește să le dezvolte copiilor și tinerilor creativitatea, care le permite să găsească mijloacele și căile necesare atingerii obiectivelor.

Iată cei 11 invitați care vor urca pe scenă

Dragoş Fînaru a luat contact cu mediul antreprenorial la vârsta de 13 ani, începând să dezvolte site-uri şi soluţii online pentru companii româneşti şi de peste ocean. Zece ani şi o secţie de oncologie mai târziu, după o facultate de biochimie şi una de psihologie, pasiunea lui a devenit psihosomatica. Este preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Be Great, trainer al Fundaţiei The Duke of Edinburgh’s International Award, speaker şi organizator TEDx. „Fapte suntem oricum. Ce ne înalță sau ne coboară este rostul lor. Și bine ar fi să-l creăm noi, cu grijă și smerenie, că altfel… un rost oarecare ne va crea el pe noi”, spune Dragoș.

Felix Pătrășcanu a absolvit Facultatea de Drept în 1994. În același an începea colaborarea cu o firmă de curierat, iar 3 ani mai târziu punea bazele actualei companii FAN Courier, alături de frații Adrian și Neculai Mihai. Compania este lider pe piața din Romania. El a fost desemnat, în 2014, Antreprenorul Anului în cadrul celei de-a noua ediții a galei Business Review, precum și Manager of the Year, acordat de Govnet în cadrul Galei Premiilor de Excelență în Curierat.

Viaţa clujeanului Cornel Hoza a luat o mare întorsătură în ultimii cinci ani. În asociația Beard Brothers, una dintre cele mai impresionante la nivel nașional, el a învăţat că nu există „nu pot” şi că atunci când crezi în ceea ce faci, lucrurile se mişcă de la sine. Cu 11 campanii mari încheiate cu succes şi numeroase provocări, experienţă sa în acest ONG a depăşit toate aşteptările sale. Fericirea este o stare de spirit, iar Hoza a învăţat asta pe barba lui. „You’re not what you say, you’re what you do (Nu ești ceea ce spui, ești ceea ce faci)”, crede Cornel.

Antrenor, muzician, alpinist și cercetaș, Sabin Mureșan creează spații și experiențe de conștiență, armonie și coerență. El a petrecut ultimii douăzeci de ani pe patru continente, facilitând procese de învățare și educație experiențială, creare a păcii și transformare a conflictelor, comunicare empatică și nonviolentă, muncă în echipă. În ultimii ani a creat programe pentru coerență între minte-inimă-corp (Semințe de fericire) și programe de armonizare între masculin și feminin (Călătoria Integrării).

Făgărășeanca Ioana Răspopa își face rostul de mamă și soție, de corporatistă și ONG-istă, la București. Prietenii și familia spun că ea este „aia înțeleaptă și calmă”, probabil pentru că atunci când plouă, lasă să plouă și se bucură de curcubeu uneori dinainte să răsară. În Biserică intră cu năframă pe cap, în bucătărie cu șorț și în discotecă în pantofii de dans, respectă omul, respectă locul. Ioana este un om de bine, cu frică de Dumnezeu si cu credință în Om. Ea trăiește clipa, trăiește ziua și când se gândește la mâine, vrea doar ca mâine să fie mai bună decât ieri.

„Noi putem fi ceea ce ni se întâmplă, putem fi bogații, putem fi sărmanii, putem fi norocoşii, putem fi bolnavii, putem fi văduvii, putem fi copiii, nepoții… sau putem fi faptele noastre, putem fi omul care a stins focul, omul care aduce ziarul, omul care scrie poveşti sau omul care salveaza vieți. Suntem fapta cu rost atunci când acționăm, cand acționăm cu bucurie și cu simț de răspundere acolo unde suntem acum”, spune Ioana.

Dragoș Sasu Vulvară a lucrat 11 ani ca jurnalist pentru cele mai importante televiziuni. A început în Făgăraș, la televiziunea și ziarul local. Apoi, din primul an de facultate, a lucrat ca reporter pentru stația regională Brașov a postului Realitatea TV. La sfârșitul anului 2010 s-a mutat în București unde a lucrat pentru Prima TV, Realitatea TV, Digi 24 și Ringier România. A relatat de patru ori de pe frontul din Afganistan, a fost sigurul corespondent român în Ucraina în timpul represiunii forțelor guvernamentale asupra protestatarilor din Kiev, a fost trimis special în Siria în timpul războiului civil, trimis special în India, Indonezia, Turcia si Statele Unite ale Americii. A realizat reportaje despre criza refugiaților și a acoperit în detaliu activitatea NATO.

Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Demgy
Agromar
Moveos

„Faptele ne conturează rostul în viață. Nu întotdeauna totul este despre noi. Prin faptele noastre trebuie să arătăm dăruire și compasiune. Oferă și altora o parte din succesul tău”, este îndemnul lui Dragoș.

Elena Lotrean este profesor, trainer, fondatoarea Școlii Finlandeze Sibiu și antreprenor în serie. Are 25 de ani de voluntariat la nivel local, naţional şi european. Managementul de proiect şi mediul ONG le-a luat cu asalt încă de la 14 ani. De atunci a adăugat experienţa în companii şi organizaţii, publice, din domeniul HORECA, resurse umane, business, educație.

În cele mai recente proiecte, Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu și Finnish Teacher Training Center, ea își dedică energia formării copiilor, profesorilor și proiectelor de educație pentru adulți. „Rostul e manifestarea sensului românesc al bucuriei și vieții împlinite. Când faci fapte cu rost pui în gura ta sens care arată, care educă și care rămâne pentru viitor. Rostuiește cu băgare de seamă, deci”, este sfatul Elenei.

Veronica Soare este absolventă de Comunicare și PR si Arta Actorului, fondator, fundraiser și friendraiser al proiectului minuni.ro, copywriter, speaker TEDxCluj, realizator radio, pasionată să transforme în poveste orice întâmplare care poate stârni emoție și dornică să răspândească binele în lume, în orice formă. Ea este singurul producător de caleidoscoape personalizate din România. Organizează ateliere de construit caleidoscoape în școli, companii și spații publice, care explorează bucuria copilăriei noastre.

„Noi facem ceea ce facem fiindcă suntem ceea ce suntem. Așadar să fim oameni cu rost pentru a putea fi fapte cu rost. Pentru asta trebuie să începem prin a face totul cu dragoste. În toate și în fiecare zi”, declară Veronica.

Elena Calistru este fondator și președinte al Funky Citizens. Organizația neguvernamentală își dorește să construiască instrumente de implicare civică educaționale și care invită la acțiune, încurajând cetățenii să se implice în inițiative de responsabilizare a guvernării.

Elena are peste zece ani de experiență în proiecte din societatea civilă, atât la nivel national, cât și international. Expertiza ei este în principal în domeniul bunei guvernări, transparenței, gestionării banilor publici. Crede cu tărie că datele și instrumentele digitale pot oferi cetățenilor puterea de a influența reforma sistemului public.

Singurul loc de muncă pe care l-a avut Ciprian Muntele a fost pe șantier, pentru 3 luni, iar din banii câștigați acolo și-a cumpărat prima chitară. Restul au fost experiențe și se consideră privilegiat pentru asta. Cea mai lungă dintre ele, peste 15 ani de radio, continuă și azi într-un show matinal la TANANANA. Fără a avea un backgroud sportiv, s-a apucat de alergat în urmă cu 5 ani. Au urmat două maratoane, câteva zeci de semimaratoane și, de curând, un IronMan care spune că i-a schimbat definitiv viața.

Depășirea limitelor a devenit însă ceva mai mult decât nevoia de a face sport. E efortul ca formă de supraviețuire. Într-o lume pe care o înțelege din ce în ce mai puțin și în care se regăsește tot mai greu.

Daniela Vișoianu coordonează mai multe proiecte dedicate copiilor și devenirii acestora ca cetățeni împliniți, cu rost, în societatea viitorului, în cadrul Asociației C4C Communication for Community. Daniela combină rolurile de părinte de trei, manager de proiect, profesor asociat în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială și antreprenor în domeniul consultanței în resurse umane și managementul proiectelor europene. Din 2015, este Președinta Federației Coaliția pentru Educație – un „ong de ong-uri” care activează de peste 25 de ani în educația din România și care și-a propus să monitorizeze și influențeze politicile de educație din România, politici care să construiască “școala în care fiecare vrea și poate să își împlinească potențialul.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația pentru Valorizarea Educației (AVE), în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Afaceri Țara Făgărăașului (AOATF) și Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF), cu sprijinul Casei municipale de Cultură.


Apreciază
Distribuie