24 ianuarie, zi liberă legal. De Mica Unire vor fi trase clopotele timp de un minut

În 24 ianuarie 1859, domnitorul moldovean Alexandru Ioan Cuza era ales şi domn al Ţării Româneşti, principatele române unindu-se astfel și împlinind un ideal istoric.

La împlinirea a 165 de ani de la Mica Unire,  în toate bisericile din Patriarhia Română va fi oficiată slujba de Te Deum. La sfârșitul acestei slujbe vor fi trase clopotele timp de un minut, a anunțat Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

În Făgăraș, Muzeul „Valer Literat” rămâne deschis miercuri, 24 ianuarie, pentru iubitorii și cei interesați de istorie și cultură, iar programul de vizitare este între orele 9 – 17 (ultima intrare, la ora 16).

În Piața Unirii din Brașov, Instituția Prefectului și Garnizoana Brașov organizează,de la ora 11, o ceremonie de salutare a drapelului de luptă, urmată de intonarea imnului național al României și oficierea serviciului religios. Ceremonia se va încheia cu Hora Unirii.

Sumi Agro - Zetanil
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Demgy
JTTI
Spalatoria Aqua Carpet

Unirea Principatelor Române va fi marcată la Săcele, la ora 11, cu o ceremonie la Monumentul dedicat soldaților săceleni căzuți pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

La Râşnov, în Piața Unirii, de la ora 12.00 vor avea loc manifestații militare care vor marca Mica Unire. La final,  elevii unităților de învățământ din oraș vor susține un mic moment artistic.

Mica Unire este sărbătorită şi la Codlea, printr-un spectacol folcloric ce se va desfășura, de la ora 18, în Casa de cultură din localitate.


Apreciază
Distribuie