Aplicația Casa Verde Fotovoltaice, funcțională din nou

Administrația Fondului pentru Mediu anunță că aplicația Programului de instalare a sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică – Casa Verde Fotovoltaice se deblochează marți, 23 ianuarie, ora 10.00.

Solicitanții care nu au selectat un instalator până la data suspendării Programului, au la dispoziție un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziție de AFM la adresa www.afm.ro.

În cadrul aplicației este disponibilă lista completă a instalatorilor validați de către Administrația Fondului pentru Mediu. Aceștia trebuie să analizeze documentele încărcate de solicitant precum și să aprobe solicitanţii eligibili, în condițiile și termenele stabilite prin Ghidul de finanțare.

„În cazul solicitărilor de revenire în statusul ”în verificare conformitate și eligibilitate”, determinate de rezoluția eronată aplicată de instalatori în aplicație, în urma analizei documentelor încărcate de solicitant, se stabilește un termen de maximum 5 zile calculate de la data de 23.01.2024, în cadrul căruia instalatorii sunt obligați să remedieze aceste situații”, informează Administrația Fondului pentru Mediu.

curatare tapiterie
Proaspat Alb
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Agromar
Florian Shaorma

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în luna septembrie 2023, ca urmare a demersului juridic al unei societăți, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că, în cel mai scurt timp, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric, producând, în acelaşi timp, energie curată, fără emisii şi poluare.


Apreciază
Distribuie