30 ianuarie, sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi. Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur sunt protectorii bisericii din cartierul Combinat
Sfântul Vasile cel Mare a fost primul ctitor de spitale din istoria omenirii. Sfântul Grigore Teologul a scris peste 11.000 de versuri prin care a explicat Taina Sfintei Treimi. Sfântul Ioan Gură de Aur a alcătuit cea mai cunoscută Sfântă Liturghie; este, și astăzi, cea mai des folosită slujbă în bisericile de tradiție bizantină.
Singurul lăcaş de cult din Ţara Făgăraşului cu hramul Sfinții Trei Ierarhi este biserica din cartierul Combinat.
Cei trei ierarhi sunt sărbătoriți atât separat, cât și împreună, pe 30 ianuarie, pentru a le arăta însemnătate și totodată pentru a sublinia că sunt la fel de importanți și nu este unul mai mare decât celălalt.
Cei trei sfinți au trăit la sfârșitul secolului al IV-lea și au luptat împotriva ereziilor vremii, de aceea au fost numiți „protectori ai învățământului teologic”.
Sfinții Trei Ierarhi sunt ocrotitorii spirituali ai instituțiilor de învățământ teologic ortodox din întreaga lume. Această zi a fost instituită în anul 1936, la Congresul Mondial al Facultăților de Teologie de la Atena.
Sfântul Vasile a rămas în istoria Bisericii ca primul ierarh care, cu averea moștenită de la părinți, a înființat primele instituții de asistență socială, numite după numele său „vasiliade”, si anume: azile, ospătărie, casă pentru reeducarea fetelor căzute, școli tehnice etc., toate cu scopul de alinare a suferințelor și ajutorul celor săraci.
Sfântul Grigore s-a dus la Constantinopol, din cauza ereziei ariene care tulbura întreaga Biserică. Acolo, într-o bisericuță numita Anastasia, adică înviere, a ținut predicile sale prin care a reușit să zguduie din temelii arianismul.
Sfântul Ioan Gură de Aur s-a remarcat printr-o viața exemplară, dar mai ales prin aprige cuvântări prin care biciuia viciile, în special ale celor de la curtea împărătească, si chiar pe împărăteasa Eudoxia, care era o femeie cu moravuri ușoare. Aceasta a pus la cale de două ori îndepărtarea Sf. Ioan Gură de Aur din scaun de patriarh.
Prin cuvântul, prin scrisul și felul în care și-au trăit viața, Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigore Teologul si Sf. Ioan Gura de Aur sunt modelele de slujire și dăruire pentru binele oamenilor.