Spitalul Județean Brașov nu mai operează bolnavii cronici, din cauza lipsei finanțării

foto: Facebook/SCJUBV

Spitalul Județean Brașov nu mai operează bolnavii cronici, ci doar urgențele, din cauza lipsei finanțării. Măsura este valabilă cel puțin până luni, 5 februarie 2024.

Decizia și a fost luată din cauză că „există sincope în aprovizionarea și finanțarea spitalului”, potrivit directorului medical, doctorul Florin Orțan, transmite Radio România Brașov.

„Șeful blocului operator și-a dat demisia în urmă cu ceva vreme. Șeful blocului operator fiind, de fapt, șeful de secție de la blocul operator. Și atunci fluxul de informație între management și situația de blocul operator a fost puțin deranjat. Între timp am identificat pe altcineva, ca șef al blocului operator. Pentru că să știți că nu se mai înghesuie nimeni să fie șef, pentru că nu ai beneficii, lumea doar trage de tine. Nu există diferențieri salariale”, a declarat medicul Florin Orțan pentru sursa citată.

Directorul medical de la Spitalul Județean a dat asigurări că se vor găsi soluții pentru tratarea bolnavilor cronici în stare gravă.

„Bolnavii care pot fi programați, vor fi programați după ziua de luni. Tot ce nu poate fi programat sau programarea strică prognosticul, se va face. Dacă vor fi cazuri urgente, cu siguranță se vor opera. Nici nu se pune problema”, a mai spus doctorul Florin Orțan.


Apreciază
Distribuie