300 lei/lună pentru elevi și 330 lei/lună pentru studenți prin programul „Primul student din familie”

foto: Pixabay / Stocksnap

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Educației au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie” pentru combaterea abandonului universitar.

Prin acest program sunt finanțate proiectele care oferă accesul egal la studii universitare de calitate, pentru orice tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, fără nicio formă de discriminare.

Proiectele pot fi depuse de: instituții de învățământ superior de stat și particulare precum și de unități de învățământ preuniversitar de stat, în parteneriat cu instituții de învățământ superior de stat și particulare.

Din fondurile europene vor fi finanțate subvenții pentru elevii de liceu din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a în valoare de 300 de lei/ lună pentru o perioadă de min. 12 luni  și max. 21 luni.

Pentru studenți, subvențiile vor fi în valoare de 330 lei/lună, pe o perioadă de min. 12 luni și max. 24 luni.

Aceste subvenții nu vor fi achitate în timpul vacanței de vară.

Agromar
Monumente funerare
curatare tapiterie
Moveos
Proaspat Alb

Cine beneficiază de subvenții?

Subvențiile vor fi acordate elevilor/studenților din grupul țintă al proiectelor depuse de instituțiile de învățământ, proiecte care vor fi finanțate în cadrul apelului. Modalitatea de acordare a subvențiilor va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ.

Bugetul total alocat apelurilor de proiecte este de 50 milioane euro, repartizat la nivelul a două categorii de regiuni:

  • pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru), suma totală disponibilă este de aproape 45 milioane euro, din care contribuția UE este de 85%, iar contribuția națională este de 15%;
  • pentru regiunea dezvoltată (București-Ilfov), suma totală disponibilă este de aproximativ 5 milioane euro, din care contribuția UE este de 40%, iar cea națională este de 60%.

Mai multe detalii despre programul „Primul student din familie”, regăsiți aici.


Apreciază
Distribuie