300 lei pentru fiecare bărbat care muncește oficial în România. Ministerul Familiei vrea egalitate de șanse pentru femei și bărbați

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a lansat în dezbatere publică un proiect pe care l-a inițiat pentru a promova principiul egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați la nivel național.

„Am inițiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept”, a scris ministrul  Gabriela Firea, într-o postare pe o rețea de socializare.

Legea 22/2016 stabilește ca date oficiale 8 Martie – Ziua Femeii şi 19 noiembrie – Ziua Bărbatului. Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor şi domnișoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor.

Printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, Ministerul dorește ca angajatorii să poată acorda și domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiție este ca acest beneficiu să fie prevăzut în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituției.

Demgy
Florian Shaorma
Reno Depo
Amanet King Onix
Sumi Agro - Shigeki

 

foto: Pexels / Karolina Grabowska


Apreciază
Distribuie