Sucaciu (PSD): Continuăm ocolitoarea. Toanchină (PSD): Nu e în Planul Investițional

Deși sunt membri ai aceluiași partid și au fost votați de făgărășeni, primarul Sucaciu și senatorul Toanchină transmit informații total opuse legate de ocolitoarea municipiului.

Primarul Gheorghe Sucaciu a anunțat miercuri, 22 martie, că demersurile pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Făgăraș continuă.

„După finalizarea procedurii de evaluare, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de firma DIFERIT AG SRL.

Municipiul Făgăraș a transmis comunicări cu privire la oferta declarată câștigătoare tuturor firmelor participante. De asemenea, firma STRABAG SRL, ofertant clasat pe locul 2, a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor împotriva acestui rezultat.

Așa cum prevede legea a fost transmis către CNSC dosarul achiziției și se așteaptă soluționarea contestației”, a explicat edilul într-o postare pe Facebook.

Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Agromar
Demgy

Pe de altă parte, senatorul Marius Toanchină a făcut public, la începutul lunii martie,  răspunsul primit de la Ministerului Transporturilor și Infrastructurii legat tot de construirea șoselei ocolitoare.

„După cum știți, construcția autostrăzii Sibiu – Făgăraș a demarat deja. De asemenea, între municipiul Făgăraș și viitoarea autostradă va fi construit un drum de legătură (cu profil de drum expres) a cărui funcționalitate fiind de a lega municipiul de viitoarea construcție rutieră și de a prelua traficul greu, degrevând astfel municipiul.

În acest sens, se arată în informarea ministerului Transporturilor, o nouă șosea ocolitoare a Făgărașului nu se regăsește în Planul Investițional pentru perioada 2021 – 2030”, a informat Toanchină.


Apreciază
Distribuie