400 de invitați, 10 ore de spectacol și 1200 de spectatori, la „Făgăraș, foaie de ceapă”

10 ore de spectacol folcloric susținut de peste 400 de invitați, la a patra ediție a festivalului portului popular „Făgăraș, foaie de ceapă”.

1.200 de spectatori au participat la evenimentul care s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, între 2 și 4 noiembrie, la Casa de Cultură municipală.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au înțeles că tradițiile sunt cartea de vizită a neamului nostru și noi, tinerii, mereu vom lupta ca ele să nu dispară. Acest festival a demonstrat faptul că putem sta liniștiți, deoarece tinerii iubesc folclorul și-l vor transmite și generațiilor viitoare. Energia frumoasă a spectatorilor făgărășeni a adus multă bucurie artiștilor și pe această cale vreau să le mulțumesc. Ați fost un public extraordinar! De asemenea, vreau să mulțumesc artiștilor locali și naționali pentru că mereu răspund pozitiv invitației noastre. Bunul Dumnezeu să ne ajute ca mereu să trăim în armonie și bucurie”, a declarat directorul Casei de Cultură, Diana Gribincea Popa, la finalul evenimentului.

Între cei care au urcat pe scenă s-au aflat Fuego, Oana Bozga Pintea, Ansamblul Studențesc Mărțisorul din Cluj-Napoca, Ansamblul Mărginimea din Sibiu, Ansamblul Profesionist Banatul, Mihaela Petrovici și Ciprian Pop. Nu au lipsit nici artiștii și ansamblurile din Țara Făgărașului.

„Făgăraș, foaie de ceapă” a fost finanțat de Consiliul Județean Brașov, Primăria și Consiliului Local Făgăraș. Festivalul a fost transmis integral pe You Tube și poate fi revăzut aici: ziua 1, ziua 2, ziua 3.

 


Apreciază
Distribuie