514 persoane au ieșit din autoizolare, în județul Brașov

Cele 514 persoane au încheiat perioada de 14 zile de autoizolare. În continuare, alți 1.361 de cetățeni sunt în autoizolare, fiind monitorizați  la domiciliu. 85 sunt în carantină, conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov.

Prefectura Brașov, pe de altă parte, a anunțat luni, 23 martie, că, în ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă și Poliția Locală au continuat acțiunile de verificare a respectării condițiilor autoizolării. Ei au efectuat 2.258 de verificări la domiciliile persoanelor aflate în autoizolare, cu mențiunea că, în majoritatea cazurilor, s-a efectuat mai mult de o verificare a aceluiași domiciliu în ultimele 24 de ore.

S-a înregistrat un caz de nerespectare a condițiilor izolării, pentru care s-a luat măsura plasării într-un centru de carantină instituționalizată. Oamenii legii au aplicat o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Monumente funerare
Bikeathon 2020

Tot luni, 70 de polițiști și jandarmi au însoțit opt convoaie care au tranzitat județul Brașov.

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.


Apreciază
Distribuie