9 cursuri de formare profesională pentru şomeri

În luna martie 2016, şomerii din tot judeţul Braşov se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: administrator pensiune turistică, cosmetician, manichiurist-pedichiurist, confecționer-asamblor articole din textile, cameristă, inspector resurse umane, manager proiect, montator pereți plafoane din gips-carton și sudor.

Conform conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), perioada preconizată pentru începerea acestor 9 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22–25 martie 2016.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: studii superioare pentru cursul de manager proiect; liceul cu diplomă de bacalaureat pentru cursul de inspector resurse umane, liceul pentru cursurile de administrator pensiune turistică și cosmetician; școală profesională de profil tehnic pentru cursul de sudor; studii minime obligatorii pentru cursurile de manichiurist-pedichiurist, confecționer-asamblor articole din textile, cameristă și montator pereți și plafoane din gips-carton.

Durata cursurilor este de:

Amanet King Onix
Royall Security
Primaria Soars - Pasti 2024
Isoplus Special - Pasti
JTTI
Brutaria Dragus
  • 2 luni pentru cursurile de manager proiect si inspector resurse umane;
  • 3 luni pentru cursurile de manichiurist-pedichiurist, confecționer-asamblor articole din textile și cameristă;
  • 6 luni pentru cursurile de administrator pensiune turistică, montator pereți și plafoane din gips-carton și sudor;
  • 9 luni pentru cursul de cosmetician.

Cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Înscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera/serviciul mediere, în baza unei cereri însoţită de următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificat de naştere, în original şi copie;
  • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
  • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice;
  • cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament;
  • recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la AJOFM Brașov, Str. Lungă, nr. 1 A, cam. 8 sau la tel. 0268.416.879, int. 114 şi 124.