Femeie de 63 de ani, muşcată de 5 câini

O femeie de 63 de ani din Recea a fost pe punctul să devină a doua victimă a câinilor, după băieţelul din Bucureşti care a fost omorât de câini. Diferenţa este că patrupedele din Recea aveau stăpân şi nu erau maidanezi, iar victima a putut fi în cele din urmă salvată chiar de proprietarul animalelor.

S-a întâmplat joi, 10 octombrie, la puţin timp după ora 17.00 după-amiaza. Viorica Zdrăilă (63 ani) se întorcea spre casă cu bicicleta de la o grădină. Cu puţin timp înainte să ajungă acasă, la nr. 207, s-a întâmplat nenorocirea. Cei 5 câini ai vecinului, care locuieşte la nr. 210, au pus-o pe femeie la pământ într-o clipită. Căzută la sol şi cu bicicleta peste ea nu a mai putut decât să strige după ajutor, pentru că nu ar fi putut singură să scape de toţi cei cinci câini.

„În cele din urmă, proprietarul câinilor, care se afla la cules cartofi în grădină, la vreo 200 de metri de unde eram eu, m-a auzit, a venit şi a luat animalele de pe mine. Nu ştiu ce făceam dacă nu venea, eram singură, soţul meu era în câmp. Am avut noroc că am avut o haină mai groasă, că altfel luau bucăţi de pe mine”, mărturiseşte femeia.

Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Benzinaria Recea - Pasti 2024
Isoplus Special - Pasti
Amanet King Onix
Florian Shaorma - Pasti
curatare tapiterie
certificat constatator de la medicul legist
certificat constatator de la medicul legist

Împreună cu soţul său, fostul viceprimar al comunei, au venit a doua zi la redacţia ziarului cu dovada: un certificat medico-legal semnat de medicul legist Nicolae Grancea, care arată că receanca are nevoie de până la 14 zile de îngrijiri medicale pentru recuperare şi de 6 doze de vaccin antitetanos.
Cei doi, la fel ca şi proprietarul animalelor, locuiesc pe strada Biserica Mică în Teleki – Recea la trei case distanţă. Victima nu ar fi fost atât de revoltată dacă haita de câini nu ar fi fost în plină stradă, când ar fi trebuit să fie în curte.

„O să-l dau în judecată pe Constantin Cucuiat. Nu se poate să treci pe stradă şi să fii mâncat de viu de câini. O să-i cer daune morale, iar toţi banii pe care îi voi obţine în urma sentinţei îi voi dona unei case de copii”, a spus Martin Gheorghe, partenerul de viaţă al femeii muşcate.


Apreciază
Distribuie