Dezvelirea unui monument dedicat eroilor

Duminica aceasta la Şercaia va fi dezvelit un monument dedicat eroilor din comună. Se va întâmpla la Biserica Sfântul Nicolae în jurul orei 12.00.

Monumentul este închinat eroilor din primul şi al doilea război mondial şi chiar şi unor martiri din sat executaţi de nemţi. Erau evrei, care în timpul celui de-al doilea război mondial s-au ascuns din calea nemţilor în interiorul Bisericii Catolice din sat. Toţi erau civili şi toţi au fost executaţi.

Dezvelirea monumentului a fost programată luna aceasta, pentru că la data de 25 octombrie la nivel naţional se sărbătoreşte Ziua Armatei Române.

Agromar
JTTI
Sumi Agro - Mospilan
Amanet King Onix
Mobila SH
Florian Shaorma

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

 1. Articolul dumneavoastra, preluat de doamna Andreea Marga in editia tiparita din 15-21 octombrie 2013, contine erori grave, ceea ce confirma faptul ca scrieti articole fara sa ve documentati !
  1. “Martirii” nu erau evrei , erau romani din tata-n fiu !
  2. “Martirii din sat” nu erau din sat, erau soldati romani din Vechiul Regat, veniti sa-si elibereze fratii din robia Austro-ungara;
  3. Nu s-au ascuns in interiorul bisericii catolice (nici nu exista o asemenea biserica in sat), ci s-au ascuns in interiorul bisericii evanghelice, fiind tradati de sasii din sat;
  4. “Martirii” nu erau civili, erau soldati, precum am spus.

  La Sercaia nu s-a petrecut nici un minipogrom, nici o prigoana a evreilor, intrucat acestia nu au existat…
  Cu dezamagire constatam (a cata oara) neprofesionalismul presei “libere”. asteptam o minima corectie!
  Preot paroh, Streza Ghe. Lucian
  Parohia Sercaia

Comentariile sunt închise.