Şcoală profesională franceză din toamnă

Din toamnă Făgăraşul va avea o şcoală profesională franceză. Aceasta va fi structurată pe trei specializări distincte şi va fi organizată la Colegiul Aurel Vijoli. Şcoala se realizează cu ajutorul societăţilor franceze din oraşul nostru, fiind iniţiată de Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, cu ocazia vizitei făcute anul trecut la societatea Dediene Roumanie.

Tinerii care se vor înscrie aici trebuie să aibă sub 18 ani şi pot veni de pe raza judeţelor Sibiu şi Braşov. După terminarea celor doi ani de studiu, vor avea prioritate la angajare într-una din firmele franceze de pe raza Făgăraşului. Se vor crea trei clase de aproximativ 20 de elevi în următoarele domenii: injecţie de mase plastice şi cauciuc, prelucrări prin aşchiere, electromecanică maşini, utilaje şi instalaţii industriale.

În primul an de învăţământ, tinerii vor face 60% din timp practică la societăţile franceze, iar în al doilea an vor sta în fabrici 75% din timpul programului.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Demgy
curatare tapiterie
Monumente funerare
Isoplus Special - Pasti

Protocolul de colaborare şi înfiinţare a acestei şcoli a fost semnat de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Judeţean Şcolar, Ambasadei Franţei, Alianţei Franceze Braşov, Colegiului Aurel Vijoli şi Asociaţiei ,,Parteneriat, Cooperare şi Progres.”

 


Apreciază
Distribuie