Un făgărăşean printre vicecampionii României

Valentin Vaja cu antrenorul sau, Dragos Ioan Vichente

Valentin Vaja cu antrenorul sau, Dragos Ioan Vichente

Un judokan din Făgăraş face parte din echipa de vicecampioni naţionali a României la judo, categoria de vârstă U16. Vâja Valentin este legitimat ca sportiv la Clubul Sportiv Municipal Făgăraş (CSM) şi este antrenat de instructorul Dragoş Ioan Vichente.

Echipa vicecampioană este alcătuită din unii dintre cei mai buni sportivi ai euroregiunii 7, euroregiune care cuprinde 5 judeţe. Fac parte din ea 7 judokani de la 7 categorii de greutate, plus câteva rezerve. Echipa îşi va păstra poziţia de vicecampionaă a României vreme de un an întreg, fiind desemnată astfel după finala U 16 de la Oneşti, judeţul Bacău, care s-a disputat duminică, 6 aprilie 2014.

La finala pe ţară din inima Moldovei au participat aproape 400 de sportivi din toată România, legitimaţi la peste 60 de cluburi, adică ,,primii trei clasaţi pe fiecare euroregiune şi pe fiecare categorie de vârstă”, după cum a declarat instructorul făgărăşean.

echipa vicecampioana
echipa vicecampioana

Echipa campioană a României la judo U 16 a fost desemnată cea a euroregiunii nr. 3, care cuprinde judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.
Luptele s-au organizat în Sala Polivalentă „Nadia Comănesci” din Oneşti, masculin şi feminin, această finală fiind prima competiţie de asemenea anvergură desfăşuară în oraşul băcăuan după 1989 încoace, astfel cum au declarat oficialităţile locale. A fost organizată de Federaţia Română de Judo.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Isoplus Special - Pasti
Agromar
Royall Security

,,Şi anul trecut doi sportivi din Făgăraş s-au aflat printre vicecampionii României, dar la vremea aceea la U15. Vâja Valentin şi Ţâmboi Darius au făcut parte din echipa vicecampioană, dar la categorii diferite de greutate”, a spus instructorul Dragoş Ioan Vichente.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie